Županija donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Dubrovnik

Županija donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Dubrovnik

Danas je ispred Kneževa dvora u Dubrovniku, župan Nikola Dobroslavić uručio novo sanitetsko vozilo, vrijedno 374 500 kuna, Domu zdravlja Dubrovnik.

"Danas smo simbolično predali ključeve sanitetskog vozila koje ujedno služi i za prijevoz hitnih slučajeva. To je jedno od sedam vozila koje ćemo osigurati u ovoj godini našim medicinskim službama. Dio će biti za hitnu medicinu, a dio za domove zdravlja i patronažu", rekao je župan i naglasio kako će Županija za to izdvojiti milijuna kuna.

"Ovo je još jedan način kako osiguravamo materijalne uvjete za rad kako domovima zdravlja i hitnoj medicinskoj službi, tako i našoj bolnici", kazao je Dobroslavić.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik, Branko Bazdan, uvodno se zahvalio Županiji na donaciji vozila.

"Vrijednost ovoga vozila je 374 tisuće kuna. Svake godine mi dobijemo od županije, ili samostalno uzmemo jedno vozilo, što je vrlo bitno jer sanitetski prijevoz prijeđe ukupno godišnje, sa svim vozilima, malo manje od milijun kilometara. Svakodnevno vozimo sanitetske pacijente, ali i hitne pacijente iz ustanove u ustanovu, iz naše bolnice u kliničke centre ili primjerice u toplice. Obnova voznog parka zbog toga nama je izrazito bitna", zaključio je Bazdan.

sanitetsko vozilo

sanitetsko vozilo PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak