Župan Dobroslavić na svečanosti uz 80 godina Radio Dubrovnika

Župan Dobroslavić na svečanosti uz 80 godina Radio Dubrovnika

Hrvatski radio – Radio Dubrovnik svečano je obilježio 80 godina rada i djelovanja. Radio Dubrovnik je od svog osnutka imao značajnu ulogu u životu Grada i njegovih stanovnika.

Župan Nikola Dobroslavić na svečanosti je istaknuo da Radio Dubrovnik ne čine samo frekvencije i uređaji, već u prvom redu ljudi koji su tijekom proteklih 80 godina svojim radom dali doprinos kvaliteti radija. “Nije bilo lako, Bilo je ratnih vremena i totalitarnih režima, sve do demokracije u 90-tima i veće slobode ali odgovornosti medija. Radio Dubrovnik ispunjava svoju ulogu u demokratskom društvu” – zaključio je župan Dobroslavić.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek istaknula je da Dubrovčani svoj radio slušaju od djetinjstva i on tako postaje dijelom obiteljske atmosfere i života. “Kriza pandemije podsjetila nas je koliko je važna vrijednost točne informacije, a radio se pokazao kao medij kojem se najviše vjeruje. Zahvaljujem svima koji ulažu velik trud u borbi za istinu, a protiv dezinformacija, koji ostaju prisebni u sudaru sa senzacionalističkim, neprovjerenim informacijama te odoljevaju izazovu brzine i površnosti, kako bi objektivno prenjeli točne informacije.” – istaknula je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je velik doprinos Radio Dubrovnika u Domovinskom ratu i dodao da je radio bio veza s ostatkom svijeta i da je davao snagu Dubrovčanima da izdrže napade, razaranje i odsječenost.

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb osvrnuo se na promjene tijekom proteklih 80 godina u kojima je Radio Dubrovnik aktivno sudjelovao, a glavna urednica Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić posebno je apostrofirala povezanost Grada i Radija.

Na svečanosti u povodu obljetnice Radio Dubrovnika premijerno je prikazan dokumentarni film “80 godina Radio Dubrovnika” autora Vedrana Benića, a radijski bend otpjevao je uvodnu i odjavnu skladbu koje redovito slušamo na početku i na kraju programa Radio Dubrovnika.

0 Komentara:

Komentiraj članak