Župan Dobroslavić i ministrica Brnjac održali sastanak s predstavnicima turističkog sektora

Župan Dobroslavić i ministrica Brnjac održali sastanak s predstavnicima turističkog sektora

U ACI marini Dubrovnik održan je sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i župana Nikole Dobroslavića s dionicima u turizmu s područja županije.

Ministrica Brnjac izložila je uvodno aktivnosti koje Ministarstvo provodi u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a s ciljem promocije Republike Hrvatske na tržištu.

‘Ono što je jako važno, a što moram danas ovdje istaknuti su natječaji koji se pripremaju za korištenje sredstava iz nacionalnog Fonda oporavka i otpornosti. To su sredstva namijenjena turističkoj infrastrukturi, kako onoj javnoj, tako i privatnoj. Cilj nam je stvaranje dodatnog sadržaja, ali i unaprjeđenje postojećeg. Naš cilj je raditi na kvaliteti i na tom cilju ustrajemo. Jednako tako, svjesni smo problema radne snage, ali Ministarstvo turizma i sporta vodi računa da dugoročno imamo što veći broj naših đaka, stipendista koji će biti uključeni u turistički sektor. Imperativ kvalitetnog turizma su kvalitetni djelatnici’, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je ministrici na kvalitetnom radu te se osvrnuo na dosadašnje turističke brojke.

‘Mi na razini županije imamo rezultate između 65 i 70 posto u odnosu na 2019. godinu. Kako smo i isticali, naš cilj je dosegnuti barem 80 posto i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Želimo vjerovati da će se sezona nastaviti kvalitetno. Imamo dobru povezanost po pitanju avionskih letova, avioni su dobro popunjeni i trenutačno stanje je uistinu jako dobro’, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je na dobrim vijestima po pitanju sufinancrianja projekata javne i privatne infrastrukture s ciljem povećanja kvalitete te naglasio kako je Grad Dubrovnik pripremio 13 projekata za prijavu.

0 Komentara:

Komentiraj članak