ZIMSKI ODMOR U CRNOJ GORI Raznolikost   pejzaža,  autentični   sadržaji i bogat program aktivnosti

ZIMSKI ODMOR U CRNOJ GORI Raznolikost pejzaža, autentični sadržaji i bogat program aktivnosti

Snažno povezivanje turističkih potencijala sjevera i juga, planine i mora, istaknuta raznolikost pejzaža i klimatskih prilika, kvalitet i autentičan sadržaj turističko-ugostiteljske ponude daju mogućnost Crnoj Gori da oformi raznovrsnu zimsku turističku ponudu i na moru i na planini koja odgovara najrazličitijim senzibilitetima suvremenih turista svke dobi.

Tako je i ove godine Crna Gora u sezonu ušla s optimističnim očekivanjima, a da je to sasvim opravdano potvrdila je spremnost planinskih turističkih centara, novi hoteli visoke kategorije te novootvoreni ekskluzivni mali hotelima prepuni bogatog programa zimskih aktivnosti uz već značajno potvrđen booking. Zahvaljujući svemu tome ski-centri svih ovih dana su ispunjeni skoro do posljednjeg mjesta.

Sve to potvrdila je i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, koja je istakla novitete u odnosu na prošlu sezonu. 

"Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma.  U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton. Takav nivo hotela povlači  za sobom i goste čiji su odabir destinacije na kojima se ti hoteli nalaze. O zainteresiranosti gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je u periodu katoličkog Božića bio davno rasprodat, a dobar booking najavljen je i tijekom cijele zimske sezone. Novootvoreni mali hoteli s visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda s dodatnim wellness i spa sadržajima, značajno su doprinijeli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom dijelu Crne Gore. 

Noviteti u ponudi su i dva avanturistička parka u zimskim ski-centrima. Pored avanturističkog parka u centru Kolašina koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetitelje,  u ski-centru Savin Kuk otvoren je  još jedan  avanturistički park s pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radit će tijekom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski centara i kvalitetu ponude, ljeti i zimi.

Ove godine imat ćemo i veći broj manifestacija u odnosu na prethodnu godinu. Na Žabljaku će biti organizirana takmičenja u alpskom skijanju -  ski kup „Zlatni orao Durmitora” krajem veljače, a od 1. do 8. ožujka bit će održan i prvi snow kite festival u Europi, natjecateljsko-zabavnog karaktera, budući da prema ocjenama organizatora ovo mjesto nudi izvanredne uvjete za snowkiting, koji će okupiti oko 250 ljubitelja ove sportske aktivnosti, uglavnom iz Zapadne Europe.

U Kolašinu tijekom ove sezone planirano je održavanje dva maratona: Bjelasički maraton i Maraton preko Sinjajevine koji povezuje Kolašin i Žabljak, kao i IV zimske avanturističke trke „Winter Adventure Race – Bjelasica 2018” koja će se održati 23. i 24. februara. U okviru ove manifestacije bit će održane avanturističke utrke u tri discipline (hodanje na krpljama, nordijsko i turno skijanje). Tijekom trajanja trke bit će organiziran i bogat kulturno-zabavni program u ski centru Kolašin 1450", pojasnila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

Iako uspješnost zimske sezone značajno zavisi od vremenskih uvjeta, pa sada nije moguće sa sigurnošću predvidjeti rezultate, iz NTO Crne Gore vjeruju u objektivne pokazatelje da će sezona do samog kraja biti dobra kao što je i na početku.

Zimsku sezonu karakterizira kasniji booking u odnosu na ljetnju upravo zbog toga što se turisti vode prema vremenskim uvjetima. Uspješnoj zimskoj sezoni će svakako doprinijeti i dobra povezanost Crne Gore s europskim gradovima. Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines pored redovnih i čarter letova za ovogodišnju zimsku sezonu pripremila je posebne akcije i promotivne cijene letova iz Beograda, Ljubljane, Rima , Beča , Ciriha, Frankfurta, Pariza i Moskve. Ugovor s kompanijom Ryanair je obnovljen i na snazi je do travnja 2019. godine. Realiziraju se i cjelogodišnji letovi za London, Brisel i Berlin dva puta tjedno, Wizz air realizira cjelogodišnje letove prema Milanu i Memingenu, a ono što je novost od ove godine su i letovi iz Budimpešte.

Pristupačne cijene smještaja i ski pasa

Crnogorski ski-centri formirali su cijene usluga koje su i ove godine veoma pristupačne. Primjera radi, cijene hotelskog i privatnog smještaja su raznovrsne i zavise od vrste i kategorije smještaja.

Cijene na bazi polupansiona u hotelima u ski centrima tijekom zimske sezone se kreću od 24 eura u hotelima s tri zvjezdice do 35 eura u hotelima sa četiri zvjezdice, a u privatnom smještaju od 10 do 20 eura po osobi, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta.  Što se tiče cijena ski pasa, primjera radi,  jednodnevni ski pas za odrasle je 15 eura 

(promo)
Crna Gora zimovanje

Crna Gora zimovanje TZ CG

Crna Gora zimovanje

Crna Gora zimovanje TZ CG

Crna Gora zimovanje

Crna Gora zimovanje TZ CG

0 Komentara:

Komentiraj članak