Žena sa stilom - Ivana Suljuzović! /FOTO/

Uskoro dvadesetšestogodišnjakinja, vlasnica trgovine Boutique Prestique Ivana Suljuzović prava je žena sa stilom. Pomno bira što će odjenuti i uvijek lijepo usklađuje boje i odjevne predmete. Osim svojim lijepim stilom odijevanja osvojila nas je i vrlo dobrim poznavanjem modnih pravila odijevanja. Što je u modi ove jeseni, koje boje su in, na koje odjevne predmete troši najviše novca, te u čemu se najudobnije osjeća otkrila nam je u intervjuu.
Vrlo moderno se odijevate, na koji odjevni predmet najviše trošite novca?

Uvijek nastojim izgledati dotjerano, decentno i u skladu s prilikama u kojima se nalazim. Možda nisam nužno pomodan tip,ali svakako volim originalnost i uvijek pri odabiru, bilo odjeće bilo obuće, naglasak stavljam na kvalitetu! Kao i većini žena, „slabost“ su mi cipele u prvom redu, a od odjevnih predmeta za ljeto najviše izdvajam za haljine, bilo dnevne ili večernje, jer se u njima uvijek osjećam nesputano,a opet ženstveno i dotjerano! Što se zime i zimske garderobe tiče, moram priznat da mi je vrlo bitan kaput jer je njegova uloga presudna u zimskim kombinacijama- mora biti funkcionalan i reprezentativan, odaje prvi i ključni dojam svake kombinacije te za njega ne žalim odvojiti i pozamašnu svotu!

Kakve torbe su trendi ovo ljeto?

Ljeto je specifično po tome što dozvoljava potpuni izričaj pojedinca kod izražavanja sebe i svog stila, pa bih se usudila reći da je ljeti dozvoljeno gotovo sve u modnom smislu! Takav je slučaj i s torbama! Nose se velike, šarene, na pruge, na cvjetove, platnene, kožne ...širok je opis! Za torbu je bitno da je funkcionalna, da se uklapa u outfit te naravno da je cjenovno prihvatljiva! Primijetila sam, nakon dugogodišnjeg trenda velikih torba, strogih linija i klasičnih boja i uzoraka,ovo ljeto kao da je unešena doza slobode pri odabiru torbe! Naime, na velika vrata su se vratile letter-bag ili pismo torbe bilo da je riječ o dnevnom ili večernjem điru! Meni su osobno one prirasle srcu iz više razloga- mogu se višestruko iskoristiti, bilo da je nosite kao dnevnu preko ramena ili kao večernju, elegantno u ruci, vrlo su praktične te samim time cjenovno isplative! Upravo pismo torbe prevladavaju i u kolekciji mlade dizajnerice Lucije Vrcić čije unikatne primjerke možete potražiti u trgovini Boutique Prestique. Ovogodišnja njena kolekcija uglavnom se bazira na pismo torbama izrađenim od prave kože, originalnih oblika i uzoraka i s njima zasigurno nećete ostati neprimjećeni!

U čemu se osjećate najudobnije, a što najviše od odjeće volite imati na sebi?

Kao što sam već prije spomenula,odijevam se onako kako prilika to zahtijeva od mene,ali prije svega vodim računa da to bude udobna odjeća prirodnih materijala. Ali ako baš moram izdvojiti jedan odjevni predmet ili kombinaciju ja biram sportsku trenirku jer mi je ona asocijacija na slobodno vrijeme koje provodim s najdražim ljudima i u opuštenom okruženju!

Na što treba najviše obratiti pozornost kod odijevanja?

Kod odijevanja najbitnije je da se pojedinac osjeća nesputano što znači da nije rob onog što ima na sebi već da je to u funkciji njemu i njegovim aktivnostima. Naglasila bih da je od samog bezuvjetnog slijeđenja modnih trendova mnogo bitnije imati svoj izgrađen stil po kojem ste prepoznatljivi jer odjevna kombinacija „komunicira“ s okolinom u kojoj se nalazimo i jasno ostavlja poruku o nama i našoj osobnosti! Pa iako u suštini odijelo ne čini čovjeka, može reći jako puno o njemu samom!

Koja boja je in ovog ljeta, a koja će vladati modnim pistama na jesen?

Koliko sam mogla primijetiti ovog ljeta zastupljena je jako puno bila boja šampanjca! To je jako zahvalno obzirom da ona elegantno naglašava preplanulu put ljeti i uz zlatne nijanse i dodatke idealno se kombinira i u dnevnim i u večernjim satima! Ove jeseni nećemo se tako lako moći prepustiti letargiji bar kad su boje u pitanju jer nas očekuje pravi koloristički vatromet u kojem će prevladati crvena u svim svojim nijansama te kraljevsko plava! Za razliku od dosadašnjih jesenskih nijansi- od neutralnih,safari pa sve do sivih tonova,ove godine ćemo uživati u babljem ljetu i kad su u pitanju boje odjevnih predmeta!

Koji materijal odjeće je po vašem mišljenju najženstveniji i zašto?

Apsolutno i bez konkurencije izdvajam svilu! Iako se danas na tržištu može pronaći od izuzetno kvalitetnih prirodnih materijala pa sve do vrlo uvjerljivih njihovih izvedenica, svila još iz starog vijeka opravdano slovi za najkvalitetniji i najženstveniji materijal! Uzmemo li samo u obzir da se vjenčanice izrađuju od svilenih materijala, a znamo da na taj poseban dan žena želi izgledati najbolje što može, to govori samo za sebe! Ona prijanja uz tijelo i stapa se s kožom tako prirodno, naglašava putenost žene i u njoj se svaka pripadnica ljepšeg spola osjeća posebno i božanstveno!

Koje dvije boje najčešće kombinirate i koji uzorak preferirate?

Od boja u svojim odjevnim kombinacijama ne bih mogla izdvojiti ni jednu kategorički! Volim kombinirati smisleno i tematski boje,ali mogu reći da prevladava ljubičasta,a poslije nje zelena! To uglavnom ovisi o raspoloženju taj dan, a može se povezati i s mojim karakterom- ljubičasta odgovara mojoj odlučnoj,ustrajnoj, možda ponekad i strogoj strani karaktera dok zelena odaje vječni optimizam u meni!

Što ne volite vidjeti odjeveno na pripadnicama ljepšeg spola?

Inače nisam kritički nastrojena i poštujem slobodu odabira u svakom smislu,ali nekako s velikom dozom skepticizma gledam na kombinaciju tajica i majice! Ta dva odjevna predmeta zasebno mogu napraviti da se i te kako lijepo naglase atributi, ali u kombinaciji djeluju pomalo degutantno! Iako sve više na ulici nailazimo na spomenutu kombinaciju i ona uzima maha.

Jelena Hendić,  foto: Jelena Hendić

0 Komentara:

Komentiraj članak