ŽELITE NAPRAVITI SAVRŠEN SMOOTHIE? S ovim namirnicama pripremite zdrav i jednostavan obrok

ŽELITE NAPRAVITI SAVRŠEN SMOOTHIE? S ovim namirnicama pripremite zdrav i jednostavan obrok

Dani su dulji, noći toplije, stoga je važno da ostanemo hidratizirani i nahranjeni kako bi preživjeli vruće ljetne dane.
Jedan od najboljih načina za to je svakodnevna priprema zelenih smoothieja od slatkog sezonskog voća i svježeg lisnatog povrća, pišu finirecepti.net.hr U nastavku donosimo listu od 6 ljetnih namirnica koje možete ubaciti u svoj ljetni smoothie.

Mango

 

Vaš će zeleni smoothie vrlo jednostavno dobiti kremastu teksturu tako da mu dodatne mango – on sadrži topiva vlakna koja pomažu u povezivanju svih sastojaka smoothieja. Ljeti je mango posebno sladak i sočan, no pripazite da ga prije ubacivanja u mikser ogulite i maknete koštice.

Breskve

 

Breskve sadrže čak 10 različitih vitamina, kalij, vlakna te antioksidanse koji se bore protiv štetnih slobodnih radikala. Kako bi dobili najbolji mogući okus, potražite breskve s mekanom hrapavom koricom.

Kupine

 

Kupine sadrže elaginsku kiselinu, prirodan fenolni antioksidans koji može pomoći u sprječavanju pojave raka te štiti kožu od jakih sunčevih zraka. Tamno ljubičaste kupine možda imaju pomalo kiselkast okus, no kada ih pomiješate s ostalim slatkim voćem vaš smoothie bit će bogat i okusom i hranjivim tvarima.

Krastavci

 

Krastavci sadrže gotovo 95% vode te su prepuni vitamina B, C i K, bakra, kalija i magnezija. Njihov svjež okus odlično se upotpunjava s, primjerice, limunom. Svakako ogulite krastavac prije ubacivanja u mikser kako bi vaš smoothie dobio kremastu teksturu.

Limeta

 

Limete su jedino voće iz porodice agruma koje je na svom vrhuncu tijekom ljeta. Ne samo što su odlično osvježenje već sadrže i kiseline koje pomažu stvaranju prirodnog sjaja kože.

Dinja

 

Kada bi mjesec srpanj imao svoju maskotu to bi svakako bila lubenica – ljeto jednostavno nije potpuno bez nje! Dinja ima savršeno sočan i sladak okus, i puna je vitamina C koji je odličan za imunološki sustav, te vitamina A koji pomaže očuvanju zdravlja kostiju, kože i očiju.

0 Komentara:

Komentiraj članak