Zbog nekretnine pored Dubrovnika kaznilo ga Povjerenstvo za sukob interesa

Zbog nekretnine pored Dubrovnika kaznilo ga Povjerenstvo za sukob interesa

Danas je Povjerenstvo za odlučivane o sukobu interesa donijelo odluku kako je premijer povrijedio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa zbog nesklada u imovinskoj kartici. Kažnjen je s tri tisuće kuna.

Ono zbog čega je kažnjen jest nesklad podataka u imovinskoj kartici i u Poreznoj upravi. Naime, još u listopadu 2021. godine ovo Povjerenstvo pokrenulo je postupak protiv premijera jer u svojoj imovinsoj kartici nije naveo nekretninu kod Dubrovnika, a kojoj je vlasnica premijerova supruga Ana Maslać Plenković. Ona je tu nekretninu naslijedila, a osim toga Povjerenstvo je problem vidjelo i u iznosima naknada koje je Plenković naveo za suprugu.  

Plenković je već ranije kazao kako njegova supruga zapravo nije znala da je nasljedila trećinu nekretnine pokojnog oca u mjestu Makoše pored Dubrovnika. Međutim, Povjerenstvo to opravdanje nije smatralo dobrim, pa je premijer kažnjen kako ne bi predstavljao loš primjer drugim dužnosnicima s obvezom ispunjanja imovinske kartice. 

Osim nekretnine, Povjerenstvo je prosudilo i kako postoji nesklad između podataka upisanih u imovinsku karticu, naime premijer nije unio podatke o naknadi za porodiljni dopust supruge.

0 Komentara:

Komentiraj članak