ZASTRAŠUJUĆE I SRAMOTNO Pojedini  mediji  izdali potjernicu  za Dubrovčaninom koji je fotografirao  ustašku misu

ZASTRAŠUJUĆE I SRAMOTNO Pojedini mediji izdali potjernicu za Dubrovčaninom koji je fotografirao ustašku misu

Fotoreportet Borko Vukosav ovih dana dobiva ozbiljne prijetnje nakon što je za Telegram fotografirao misu patera Dragana Mijića za ubijene časnike NDH. U jednoj Facebook grupi objavljena je tjeralica s fotografijom Vukosava, a sve je popraćeno ekstremno gnjusnim komentarima članova grupe.
Naime, Borko Vukosav je za subotnju reportažu koja je objavljena na internetskom portalu Telegram snimao isusovačku Baziliku srca Isusovog u Palmotićevoj ulici u Zagrebu prije mise kao što je radila i nekolicina ostalih medijskih reportera.

Nakon toga administratori stranice Priznajem, Hrvat nazvali su ga spodobom i “partijskim evidentičarem koji proganja ljude samo zato što idu u crkvu”, a Velimir Bujanec u svojoj Bujici objavio je fotografiju reportera i komentirao kako će "ljude koji žele otići u crkvu dočekati ovakav neki čovjek, slikati i prijaviti".

Redakcija Telegrama u potpunosti je stala iza svog fotografa te objavila priopćenje povodom hajke na njega. Borko Vukosav je nagrađivani akademski fotoreporter porijeklom iz Dubrovnika.

0 Komentara:

Komentiraj članak