Zašto trebate posjetiti Dubrovnik? Pročitajte kako strani mediji privlače mlade u Hrvatsku!

Zašto trebate posjetiti Dubrovnik? Pročitajte kako strani mediji privlače mlade u Hrvatsku!

Online magazin The Elite Daily, glasilo "generacije Y', objavio je 10 razloga zašto je Hrvatska nova 'hotspot' destinacija za mlade putnike, a među njima su ljepote mjesta i prirode, čisto more, ponuda krstarenja, glazbenih festivala.
 U samom uvodu ističu da su stručnjaci potvrdili da Hrvatska ove godine bilježi veliki porast rezervacija mladih putnika, a među prvim razlozima zašto žele doći navode serijal "Igre prijestolja" koji se snima u Dubrovniku, kojeg opisuju kao najljepše svjetsko odredište, gdje se svatko može osjetiti prisno i kao u 'fantaziji'.

Drugi razlog je savršena mediteranska klima u Hrvatskoj, odnosno neki od najsunčanijih otoka na Mediteranu, čista pitka voda i tirkizno plavo more.

Treći se razlog veže uz oznaku Hrvatske kao 'nove glazbene meke' ili 'nove Ibize", koja postaje krajnje odredište za ljubitelje glazbe koji traže vrhunske DJ-e, pogotovo ljeti kada se održavaju 'nevjerojatni' glazbeni festivali na Pagu i drugdje.

Uzbudljivo jedrenje i krstarenje četvrti je razlog zašto mladi žele doći u Hrvatsku, i sve dostupnija ponudu jahti, koje više nisu rezervirane samo za bogate i slavne.

Peti razlog je što, kako navode u objavi, Hrvatska, u usporedbi s mediteranskim susjedima, mladim posjetiteljima nudi više za novac jer putnici mogu uživati u večerama u prosjeku od 10 do 15 američkih dolara i pivu za oko 4 dolara, što su vrlo pristupačne cijene u odnosu na neke druge europske destinacije.

Kultura je veliki motiv i šesti razlog dolazaka mladih turista u Hrvatsku. Nudi se raznolikost kulturne baštine i najveći broj UNESCO-ovih, kako pišu, 'nematerijalnih kulturnih remek djela u Europi'. Brojne manifestacije potiču posjetitelje da se uključe s mještanima, od viteških turnira do iznimne raznolikosti plesa i drugog.

Prirodne ljepote su sedmi razlog povećanog dolaska mladih turista u Hrvatsku, a na Elite Daily pišu da "ako želite nešto sasvim drugo, posjetite Nacionalni park Plitvička jezera ili brdo Srđ iznad Dubrovnika, kao i druga brojna 'prirodna čuda' u Hrvatskoj".

Osmi razlog je taj što su u Hrvatskoj bile već brojne poznate i slavne osobe, poput Beyonce, Tom Cruisea, britanskog princ Harrya, 'Brangelina' i drugi, jer je to zemlja 'nevjerojatne hrane i idealna za bijeg'.

Deveti razlog je vino i hrana, čime je Hrvatska 'rival' Francuskoj i Italiji, jer se u hrvatskim vinogradima proizvode vina iznimnog okusa, koji u kombinaciji s predivnom hranom u cijeloj zemlji čine vrhunski doživljaj.

Kao zadnji, deseti razlog navode bogatu i intrigantnu povijest Hrvatske kao dijela Balkana, gdje je dom imao i veliki svjetski putnik Marco Polo, a tu su još i čarobni Brijuni, rimske i bizantske ruševine, otisci dinosaura te brojne druge arheološke senzacije koje svakome mirišu na avanaturu.

0 Komentara:

Komentiraj članak