Zašto se muškarcima nakon seksa spava - ovo su tri dovoljno dobra objašnjenja!

Zašto se muškarcima nakon seksa spava - ovo su tri dovoljno dobra objašnjenja!

Dodiri i pažnja poslije seksulanog odnosa pojačavaju intimnost, vezu među partnerima i značajno poboljšaju vezu. Ali nemojte se odmah uvrijediti ako je vaš dragi poslije seksa zaspao.
Muškarci poslije vođenja ljubavi najslađe odrijemaju. Za to postoji nekoliko razloga, a nijedan ne znači da je vaša veza pod znakom pitanja ili da mu vi ne odgovarate.

TRANSFORMACIJA TIJELA

- Kemija u muškom organizmu se poslije orgazma mijenja - tvrdi David McKenzie, seksualni terapeut. Prolaktin je oslobođen, pa se on osjeća umorno. S druge strane, žene ne dožive orgazam uvijek tijekom vođenja ljubavi i zato imaju još snage za priče, analize... - Napor za vrijeme seksa navodi mišiće da proizvode glikogen. Muškarcima se zbog ove biološke reakcije spava. Oni imaju više mišića od žena, pa su umorniji.

RAZLIČITI DOŽIVLJAJI

Tantrički seks je fokusiran na prosvijetljenje, duhovni smisao seksa. Spajanje dva tijela je uzvišeni čin, koji povećava svijest prijenosom energije. Seks i orgazam je vrhunac su duhovne svijesti i predstavljaju ujedinjenje muške i ženske energije. Stručnjaci kažu da je muški orgazam izaziva gubitak energije. Nasuprot tome, ženski orgazam je interna eksplozija energije i pošto su im iskustva različita, ona je u stanju maziti se satima.

JEDNOSTAVNO: NIJE MU DO RAZGOVORA

- Žene vole rezimirati doživljaje i žele pričati poslije seksa. Komunikacija je lakša i prirodno je svojstvena pripadnicama ljepšeg spola. Ako je muškarac i inače zatvoren tip, biti će mu još teže razgovarati dok leži na leđima u krevetu.

3 načina da se mazite i poslije seksa:

Ljubav na prazan želudac - Započnite „ljubavni fest“ prije doručka, ručka ili večere. Manje su šanse da će odmah zaspati poslije, jer je gladan. Zatim se počastite bogatim obrokom. Dobro vrijeme za vođenje ljubavi je i prije njegove omiljene serije ili emisije na TV. Izbegavajte kasnu večer, jer će tada sigurno biti umoran i zaspati će odmah.

Kompromis - Unaprijed se dogovorite: ako je vama potebno još pola sata poslije seksa za slatke razgovore, poljupce, a ona smatra da je 5 dovoljno nađite se na sredini- pa poslije orgazma izdvojte 15 minuta za dodatne aktivnosti.

Nije sve do njega I muškarci i žene se osjećaju opušteno, blaženo, rasterećeno i pospano poslije toplih zagrljaja. Ne zaspu svi odmah, neki vole razmjenjivati nježnosti i nakon orgazma, ali iako se to dogodi to ne znači da ne vole svoju izabranicu. Naprotiv, to može često biti i znak intimnosti, opuštenosti u odnosu.

0 Komentara:

Komentiraj članak