ZANIMLJIVI TRIKOVI Iskorištene vrećice čaja jer mogu biti vrlo korisne, nemojte ih bacati

ZANIMLJIVI TRIKOVI Iskorištene vrećice čaja jer mogu biti vrlo korisne, nemojte ih bacati

Vodi u kojoj kuhate tjesteninu, piletinu ili grahorice dodajte iskorištenu vrećicu čaja. Kad zavrije, vrećicu maknite i nastavite kuhati normalno. Jelu će dati aromatičnost poput začina.
Vrećici čaja dobro je ukloniti metalnu spajalicu, a kako listići ne bi ispali, zavežite je koncem.

Ako je spremanje nekog jela od vas zahtijevalo rezanje luka, neugodan i jak miris dugo će se zadržati na rukama. Riješite ga se tako da nakon kuhanja prste istrljate iskorištenom vrećicom čaja, pišu 24sata.hr Ako nemate bat kojim biste istukli meso da bude mekano, a ne žilavo, jednostavno otvorite vrećicu čaja i malo listića pospite po mesu. Imat će sličan učinak.

Vrećice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni namještaj izgledat će kao nov ako navlažite staru vrećicu čaja i istrljate drvo. Prijeđete li vlažnom vrećicom čaja preko staklenih površina i ogledala te ih potom obrišete suhom krpom, bit će besprijekorno uglancana. Vrećicama čaja istrljajte masnoću s pećnice ili se riješite dosadnih mrlja od kamenca u kupaonici. Neugodnih mirisa riješite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili hladnjak.Osim vas i biljke vole čaj. Ruže ga posebno vole. Ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare vrećice čaja i oko ruža pospite listiće ili ih zalijte blagim hladnim čajem, kao i ostatak vrta. U posude prvo stavite iskorištene vrećice čaja pa zemlju te potom posadite biljke. Čaj će zadržavati potrebnu vlagu, ali i djelovati kao prirodno gnojivo.

0 Komentara:

Komentiraj članak