Zamjenik župana Joško Cebalo na božićnom primanju Dubrovačke biskupije

Zamjenik župana Joško Cebalo na božićnom primanju Dubrovačke biskupije

Na tradicionalnom božićnom primanju Dubrovačke biskupije javnosti je obznanjeno da će u godini kada slavimo 1050. godina naše Feste svetoga Vlaha središnje euharistijsko slavlje predvoditi uzoriti kardinal Chicaga Blase Cupich, svećenik hrvatskih korijena.
Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas božićnom primanju apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije i nadbiskupa koadjutora Riječke nadbiskupije monsinjora Mate Uzinića.

„Prošle godine se nisam nadao da ću imati priliku biti s vama i ove godine i da ću vam moći zahvaliti na suradnji i zaželjeti vam sretan Božić i blagoslovljenu 2022. godinu, ali Gospodin mi je dao tu milost. Prva želja mi je da se u svakom od nas dogodi Božić, u našim srcima. Druga želja koju imam za naš grad, biskupiju, županiju, obitelji je da nam se ono začeto po vjeri događa u svakodnevnom životu. Da po onome što govorimo i činimo budemo prepoznatljivi kao oni koji su začeli i koji rađaju Isusa Krista na ovaj svijet.“ – kazao je, uz ostalo, u svom obraćanju monsinjor Mate Uzinić.

Na tradicionalnom božićnom primanju Dubrovačke biskupije javnosti je obznanjeno da će u godini kada slavimo 1050. godina naše Feste svetoga Vlaha središnje euharistijsko slavlje predvoditi uzoriti kardinal Chicaga Blase Cupich, svećenik hrvatskih korijena. Na prijedlog bratovštine festanjula svetoga Vlaha nadbiskup Uzinić je za festanjule 1050. Feste svetoga Vlaha ove godine imenovao iz reda pomoraca Tea Grbića, kapetana duge plovidbe, a iz redova obrtničkih zanimanja Tonija Cvjetkovića, električara – najavio je don Hrvoje Katušić, rektor crkve sv. Vlaha.

0 Komentara:

Komentiraj članak