Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vela Luka

Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vela Luka

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom blagdana svetog Josipa i Dana Općine Vela Luka.
Uz čestitku svim stanovnicima Vele Luke, zamjenik Cebalo istaknuo je da najveće projekte na području ove općine vode upravo Dubrovačko-neretvanska županija i županijske ustanove i tvrtke.

‘Jedan od prioriteta ove županije svakako je povezivanje otoka. U tom smislu, razvijamo velike projekte lučke infrastrukture, od kojih je jedan i ovdje u Veloj Luci. Riječ je o izgradnji Pomorsko-putničkog terminala vrijednog više od 90 milijuna kuna. Što se tiče našeg otoka, moram istaknuti i projekt nove luke Polačište za koji ćemo uskoro potpisati ugovor s izvođačem radova te luku Perna na Pelješcu usporedno s kojom se razvija i projekt zaobilaznice Orebića. Dubrovačko-neretvanska županija ulaže i u odgojno-obrazovne institucije te one zdravstvene na području Vele Luke’, kazao je zamjenik Cebalo te najavio projekt rekonstrukcije i obnove Specijalne bolnice Kalos.

‘Pripreme projekta i dokumentacije su krenule. Ovo je zaista investicija koja će puno značiti i za općinu, ali i za cijelu županiju. Kako u onom zdravstvenom smislu, tako i turističkom, ali i gospodarskom općenito. Obnova Kalosa planira se prijaviti na natječaje i sufinancirati i iz europskih sredstava’, istaknuo je zamjenik župana.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade najuspješnijim sportašima te ovogodišnjim općinskim laureatima.

Javno priznanje za pojedinačno postignuće u 2021. godini dodijeljeno je književnici Antoneli Marušić, a za kolektivno udruzi Miki trasi.
Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje dobilo je Folklorno društvo Kumpanija Vela Luka, a u ime društva priznanje je uručeno predsjedniku Jozi Burmasu.
Javno priznanje za životno djelo, golubica Vela Luka, dobio je Ante Dragojević Beže.

0 Komentara:

Komentiraj članak