ZAHUHTAVA SE IGRA!    Lijepa Dubrovkinja, Ana Konjuh, plasirala se u 3. kolo US Opena

ZAHUHTAVA SE IGRA! Lijepa Dubrovkinja, Ana Konjuh, plasirala se u 3. kolo US Opena

Mlada dubrovačka tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo US Opena zahvaljujući 6-3, 6-3 pobjedi protiv Japanke Kurumi Nare u 2. kolu nakon sat i 20 minuta igre.
Ana Konjuh će drugi put u mladoj karijeri igrati u 3. kolu na Grand Slam turnirima, čekala je više od dvije godine na ovu priliku (Wimbledon 2014). Puno je i previše ozljeda opterećivalo 18-godišnju Dubrovkinju da bi njen uspon u teniskoj hijerarhiji bio gladak ali da nije bilo teške ozljede gležnja protiv Agnieszke Radwanske u 2. kolu Wimbledona, moglo se i tamo ovo dogoditi. Uz veći odjek jer je Poljakinja četvrta igračica svijeta, pišu Sportske novosti.

Konjuh je nakon vrijedne pobjede nad 22. igračicom na listi Kiki Bertens sjajno iskoristila rupu koju je sama napravila u ždrijebu. Omalena (155 centimetara) Japanka Kurumi Nara nije mogla izdržati težinu udarca naše mlade tenisačice.

Čak deset asova je pogodila Dubrovkinja iako je imala siromašnih 43 posto ubačaja prvog servisa, dodala je 38 winnera i Japanka je znala da to neće završiti dobro po nju. Svakako bi bilo dobro da naša mlada tenisačica u 3. kolu protiv Timee Bacsinszky ili Varvare Lepchenko naštima servis.

To je njena najveća boljka i jedva čekamo dan kad će postati najjače oružje (čim postotak dođe do 60). Bez obzira na to, čini se da Ana kreće prema gore, tamo gdje smo je svi malo prije očekivali. I sljedeći susret će stoga biti od velike važnosti. 

0 Komentara:

Komentiraj članak