Zabolio vas je zub? Ne očajavajte odmah, ovo je prva pomoć

Zabolio vas je zub? Ne očajavajte odmah, ovo je prva pomoć

Dok čekate stomatologa da vam odgovori na poziv, možete ublažiti bol raznim kućnim lijekovima.
Ukoliko vas bole zubi, utoliko je to znak karijesa, infekcije ili neke druge upale u zubu ili desnima. Dok čekate stomatologa da vam odgovori na poziv, možete ublažiti bol raznim kućnim lijekovima. A ako ih nastavite prakticirati, čak možete i smanjiti rizik od daljih tegoba sa zubima, donosi dnevno.hr.

Prevencija:

Želite zdrave zube? Onda ih morate redovno prati najmanje tri puta dnevno. Najbolje bi bilo ako možete poslije svakog obroka. Upotrebljavajte zubni konac da uklonite čestice i plak između zuba.

Preporuča se i manje uzimanje namirnica koje stvaraju plak i povećavaju kiselinu u ustima. Osim toga, smanjite preveliku kiselinu u ustima nakon jela, i to pranjem zuba ili završite objed prirodnom antacidnom hranom kao što je koštuničavo voće ili sir. Preporuča se i mućkanje vode u ustima koje može ukloniti ostatke.

Običan čaj obiluje fluorom koji je mineral koji sprečava kvarenje zuba. Čaj sadrži i tanine koji se bore protiv bakterija.

Liječenje:

Boli vas zub ili su vam desni bolne i otečene? Kako biste ublažili bol od apscesa, stavljajte topli oblog na pet minuta svakih pola sata i poslje ispirite usta toplom, slanom vodom. Tako se može izbaciti gnoj.

Aromaterapija:

Utrljajte nekoliko kapi ulja od karanfila u desni iznad ili ispod zuba koji boli. Ponavljajte nekoliko puta dnevno.

0 Komentara:

Komentiraj članak