Za cijelu Hrvatsku je upaljen meteoalarm, evo što nas danas očekuje

Za cijelu Hrvatsku je upaljen meteoalarm, evo što nas danas očekuje

Danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) biti oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, lokalno uz izraženije pljuskove, a na Jadranu su mogući i neverini. Sunčana razdoblja očekuju se uglavnom ponegdje na Jadranu.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak.

Također, navodi DHMZ, za čitavu Hrvatsku upaljen je i meteoalarm - narančasti za obalna područja zbog udara vjetra, a žuti za ostale dijelove. U središnjoj Hrvatskoj i sutra prijete kiša i bujice, osobito u urbanim sredinama.

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić kazao je, pak, da je u nekim gorskim dijelovima Hrvatske palo više od 100 litara kiše po četvornome metru, i to samo u dan i pol. Slično se, kaže, očekuje i sutra, jer će ciklona koja se premješta preko Jadrana ići dalje na istok i za sobom povući osjetno hladniji zrak. Usto će biti i vjetrovito, prenosi Net.hr.

Ribarić kaže da će u subotu prijepodne i dalje biti tmurno i prilično kišno, a na širem gorskom području i oko Rijeke s obilnim oborinama. U Dalmaciji će biti promjenjivije, sunčano, ali uz nestabilna razdoblja pa su mogući neverini i grmljavina, izraženiji u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu bura će pojačati na jaku i olujnu. Poslijepodne u središnjim i zapadnim dijelovima oblačno uz kišu, koja će biti sve rjeđa, a navečer i prestati. No, temperatura će biti čak i niža nego jutarnja. Na istoku zemlje bit će također tmurno i kišovito, uz jak vjetar. Temperatura će biti osjetno niža, oko 13-14 stupnjeva Celzijevih.

1 Komentar:

Komentiraj članak