Vučić: Istarska Malvazija je najodvratnije vino, ne znam tko to može piti

Vučić: Istarska Malvazija je najodvratnije vino, ne znam tko to može piti

Istarska Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima, od kojih je jedno bilo je li on pucao na Sarajevo, piše index.hr.

Pitanje je potaknuto snimkama opsade glavnog grada BiH na kojima je dokumentirano da je Vučić bio u okolici sa svojim tadašnjim stranačkim šefom i četničkim vojvodom osuđenim zbog ratnih zločina Vojislavom Šešeljem.

Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustrira tvrdnju da Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju, pa tako bezrazložno, zbog sentimenata piju loša vina, kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino, iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja vina koja sami proizvode, no ne cijene ih.

"Nisam pucao na Sarajevo"

Pitanje o tome je li hodajući sa Šešeljem po brdima oko opsjednutog Sarajeva bio u prilici snajperom pucati na taj grad ipak ga je posebno uznemirilo.

"Nisam pucao, ali sam bio na Palama i radio svoj posao", kazao je Vučić ljutito.

Dodao je da se ne želi pravdati jer "nikad u životu nije uzeo snajper".

U ratu, kada je bio Šešeljev bliski suradnik, sadašnji predsjednik Srbije je kao novinar radio i na televiziji bosanskih Srba sa sjedištem na Palama.

Vučić je na pitanje o svojoj ulozi dok je bio Šešeljev suradnik odgovorio konstatacijom da se "samo magarac ne mijenja" dodajući da nije ništa skrivao kada je odlučio mijenjati političke stranke kojih je bio član.

"Ne mijenjate zemlju, rod, ime i prezime i ono za što navijate, a ako ne čitate knjige i ne mijenjate se, onda ste magarac", kazao je Vučić.

"Nikada nisam izgovorio sintagmu 'srpski svijet'"

Na sličan je način prokomentirao i ocjene da on radi na uspostavi projekta pod nazivom "srpski svijet" te da stoga pokušava uvući sve države zapadnog Balkana u interesnu sferu Srbije.

"Ja nikada nisam izgovorio sintagmu 'srpski svijet'. Za mene je važno da razvijamo našu ekonomiju", kazao je Vučić ustvrdivši da je njegov cilj da i BiH bude gospodarski što jača zemlja jer će u protivnom svi Srbi iz te zemlje doći živjeti u Srbiju.

Odbacio je tvrdnje da Srbija stalnom potporom Republici Srpskoj zapravo radi na pokušaju podjele BiH kazavši kako nije istina da danas netko priča o cijepanjima i stvaranju novih država na Balkanu iako je upravo to politika na kojoj inzistira sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji otvoreno zagovara odcjepljenje Republike Srpske od BiH i njezino ujedinjenje sa Srbijom.Malvazija "loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog suradnje s Vojislavom Šešeljem i ustvrdio da se od tada promijenio.

"Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ga ne može piti", kazao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan, kada je osobno u BiH donio donaciju od 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.


0 Komentara:

Komentiraj članak