Vratio se noćni život, ali problemima ugostitelja tu nije kraj

Vratio se noćni život, ali problemima ugostitelja tu nije kraj

Dubrovački ugostitelji pozdravljaju relaksaciju mjera, ali napominju kako one nisu dugotrajno rješenje kojemu bi trebalo težiti

Od prošlog tjedna na snazi su nove, ublažene mjere, koje se tiču i rada ugostiteljskih objekata. Dosad su oni tako trebali svoja vrata zatvarati u ponoć, a sada im je radno vrijeme produljeno do dva sata ujutro. To se odnosi i na javna okupljanja i manifestacije. Također, ukinuto je i ograničenje radnog vremena kasina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje, koje je do sada bilo do ponoći, piše Dubrovački Dnevnik.

U novom setu ublaženih mjera ukinuta je i obveza predočenja covid potvrda za održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događaja u zatvorenim prostorima.

ODRŽAN OMILJENI TRASH PARTY

Nove, ublažene mjere jedva su dočekali u Culture clubu Revelin koji je nakon dvije godine ovog vikenda otvorio vrata.

"Praktički smo zatvoreni već dvije godine i imali smo tek 14 radnih dana u prostoru najma. Dakle, dvije godine smo čekali da bismo otvorili vrata i ponovno normalno funkcionirali, a novi set ublažavanja mjera od strane Stožera ćemo objeručke prihvatiti," istaknuo je Vlado Raunig, direktor u CC Revelin.

Culture club Revelin lani je organizirao nekoliko partyja, no svakako im je ograničenje bilo to što su oni morali biti gotovi u ponoć. No, radi se o noćnom klubu u kojem najbolja zabava obično počinje tek nakon ponoći pa im dosadašnje mjere nisu išle na ruku. Sada će ekipa Revelina iskoristiti ono što im se nudi i krenuti sa zabavama, a odlična je to vijest za sve ljubitelje noćnog života koji je protekle dvije godine u Dubrovniku gotovo u potpunosti zamro.

Revelin je tako u petak, 25. ožujka organizirao 'clubbing night', a u subotu 'trash party' koji je tradicionalno odlično posjećen. Oni koji su željeli uživati na zabavama morali su imati COVID potvrde, a svi oni koji ih nemaju, mogli su se testirati ispred kluba po cijeni od 50 kuna.

TKO JE UGASIO MUZIKU?

Još jedan epicentar dubrovačkog noćnog života je i Cele u kojoj zabave nije nedostajalo ni u vremenu pandemije, ali uz mjere i ograničenja. Vlasnik Tomislav Ivušić kaže kako još uvijek nisu definirali sve zabavne programe, ali kako zabave neće nedostajati.

„Naravno kako smo popuštanja svi jedva dočekali. Cele će raditi kao i inače, imat će naravno DJ program, a bilo bi sjajno ako bi se produljile ure do kojih se može puštati muzika. Naime, mi ćemo moći puštati goste da sjede vani, ali ako bi se muzika produljila do ponoć i po', to bi bila druga priča. Tih pola ure, uru, nama ugostiteljima zaista puno znači,“ kaže Ivušić.


PRIJE MJESEC DANA BI OVO BILA SJAJNA VIJEST

Predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovnik Nikolina Farčić također je svjesna brojnih ograničenja s kojima se susreću ugostitelji, bez obzira na relaksaciju mjera.

„Prije mjesec dana bi ovo bila dobra vijest, ali ugostitelji su svjesni ekonomskih posljedica dvogodišnje zdravstvene krize na koju se sada nadovezuju i posljedice krize u Ukrajini koje ne ostavljaju previše prostora za entuzijazam. Sezona je neizvjesna i još ne znamo kako ćemo servisirati sve obveze,“ smatra Farčić.

Prednost vidi u činjenici kako osobe s pograničnih područja više neće toliko ići u Bosnu i Hercegovinu, gdje su vrijedile blaže mjere, nego će ostajati unutar Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj će trošiti svoj novac.

1 Komentar:

Komentiraj članak