Vozio pijan i mogao držati pravac, 'plesao' autom po cesti pa napuhao 1,79 promila

Vozio pijan i mogao držati pravac, 'plesao' autom po cesti pa napuhao 1,79 promila

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u podnevnim satima jučer, 20. ožujka, 67-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Ulici don Radovana Jerkovića, javljaju iz Policijske uprave DN.

Također je utvrđeno da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas kao i da se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran prekršajnim nalogom na iznos od 11.580,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 543 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 168 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 111 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 20 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 34 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja PU DN izdvaja 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

0 Komentara:

Komentiraj članak