VOZAČI OPREZ: Poskupljuje tehnički pregled

VOZAČI OPREZ: Poskupljuje tehnički pregled

Ministarstvo unutarnjih poslova povećalo je naknande za tehnički pregled koje su posljednji puta mijenjane 2009. Vozači auta će tako u prosjeku, umjesto dosadašnjih 430, plaćati 470 kuna.
I 10 posto skuplji tehnički plaćat će vozači motocikla, mopeda, autobusa i kamiona. Prijevoznici su novim cjenikom ogorčeni.

"Mi smo članica Europske unije. Sve članice pomažu svojim prijevoznicima i daju im popuste i poticaje, a mi dobivamo samo nove namete", rekao je Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb, javlja RTL.

Raste i pregled za kočnice za autobuse i kamione


Jedan od nameta koji je drastično narastao je preventivni tehnički pregled kočnica za autobuse i kamione, koji će sad umjesto 917 kuna koštati 1007 kuna. Sindikat vozača upozorava da će se ovime dodatno smanjiti konkuretnost prijevoznika jer će cijena tehničkog pregleda po kamionu ili autobusu narasti nekoliko stotina kuna.

"Cijeli sektor i prijevoz kako i tereta tako i putnički su u zaista teškoj situaciji i teško se nosi i sa ovom situacijom koja je, no sad smo im dodali i još jedan teret koji će zaista teško podnjeti", rekao je Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača.

Rastu i naknade za administrativne poslove. Tako će vozači dobivanje pečata za produljenje prometne dozvole umjesto 42 plaćati 46 kuna, dok će se popunjavanje registracijskog lista plaćati 3 kune više.

0 Komentara:

Komentiraj članak