Vlast želi obnoviti put prema Orsuli

Vlast želi obnoviti put prema Orsuli

Dubrovačka gradska vlast razmišlja o obnovi i ponovnom otvaranju puta prema Orsuli između razrušenog hotela Belvedere do Dubca. Cesta koja je zbog opasnosti zatvorena još osamdesetih godina bila bi otvorena za promet po potrebi, radi intenziviranja radova na gradilištu Ilijine glavice gdje se slijeva kompletan promet iz smjera Župe dubrovačke. Otvaranjem Orsule rasteretio bi se promet, kaže pročelnik dubrovačkog Upravnog odjela za promet i stanogradnju Dinko Mirić.

Zaštita prometnice od odrona najveći je problem. Procjenom stabilnosti utvrđeno je da se Orsula može pustiti u promet uz sanaciju najkritičnijih dijelova odrona i uz jednostavne zahvate na nekoliko potpornih zidova u vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna.

Trenutačno traje analiza o tome kako bi otvaranje te prometnice utjecalo na ukupni promet u Gradu, a Mirić veli da bi se odluka o ponovnom otvaranju puta trebala donijeti tijekom listopada. Moguće otvaranje prometnice prometni stručnjak Ivica Banović ne smatra dobrom idejom i pita čemu ulagati novac u obnovu ceste koja će se koristiti prema potrebi.  

- Znam da je svojedobno bilo razgovora o otvaranju te ceste za osobne automobile koji u Grad dolaze iz Župe dubrovačke. Za otvorenje su nužne sanacije dijela puta, a spominjao se čak i tunel koji bi na dijelu trase zaobišao najugroženiji dio puta, ističe Banović, te dodaje da treba riješiti i spoj na tu prometnicu.

- Vozači iz smjera Župe trebali bi kršiti prometna pravila i prelaziti preko pune crte. Treba vidjeti i kako bi funkcionirao promet od Viktorije prema Gradu, te riješiti problem s parkiranim vozilima prema Belvederu – pojašnjava Banović.0 Komentara:

Komentiraj članak