Vlahušić o dolasku  nove produkcije  u Dubrovnik: James       Bond   je u visokoj    fazi    pregovora

Vlahušić o dolasku nove produkcije u Dubrovnik: James Bond je u visokoj fazi pregovora

Konferencija za medije oko snimanja filma 'Robin Hood: Origins' održana je danas, a uz redatelja i producenta filma te ministre, nazočio joj je i donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić koji je ispred Grada vodio pregovore.
'Projekt koji smo započeli prije osam godina, a cilj da Dubrovnik bude jedan od najvećih hrvatskih, ali i svjetskih filmskih studija se ostvaruje. Imamo maksimalnu potporu od Vlade, priznanje od građana, ali i vodećih svjetskih producenata. Dubrovnik ide svojim putem, sad kreće snimanje za prvi nastavak Robina Hooda, a planirana su i još dva nastavka ako prvi dio bude uspješan. Star Wars 8 dolazi i planiramo suradnju i s njima,' kazao je Vlahušić za DD TV.

Još jednom je naglasio i važnost ovakvih i sličnih događaja i za dubrovački, ali i hrvatski turizam.

'Dubrovnik ostvaruje sve želje koje i Hollywood, i Bollywood donose i to se radi pod najstrožim pravilima koje postavlja Ministarstvo kulture i UNESCO, a rezultati dolaze kroz noćenja i promociju,' kazao je Vlahušić.

Naveliko se pričalo i o tome kako bi se novi James Bond mogao snimati u Gradu, a Vlahušić je na pitanje oko eventualnog snimanja tog filma kratko odgovorio: 'James Bond je u visokoj fazi pregovora'.

Kulise za potrebe snimanja Robin Hooda će donijeti veliku promociju Dubrovniku i osigurati mu zaradu, ali neće oštetiti povjesnu jezgru, što je na današnjoj konferenciji za medije potvrdila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Novinarka: Ivona Butjer/Dubrovački dnevnik
Snimatelj: Goran Mratinović

0 Komentara:

Komentiraj članak