VIŠESTRUKA PRVAKINJA HRVATSKE Intervju s Ivom Oberan

VIŠESTRUKA PRVAKINJA HRVATSKE Intervju s Ivom Oberan

Iva Oberan je juniorka Judo kluba Župa dubrovačka. U svom dugogodišnjem radu osvojila je brojne medalje i to preko 20 njih s natjecanja u Hrvatskoj. Višestruka je prvakinja Hrvatske, vlasnica je medalja s europskih kupova svih uzrasta. Osvojila je drugo mjesto na ekipnom svjetskom prvenstvu za kadete i tri medalje na ekipnim juniorskim prvenstvima.
S koliko godina ste se počeli baviti judom i što vas je potaknulo za upravo taj sport?

Počela sam se bavit judom kad sam imala pet godina, zahvaljujući mom tati koji je trener juda. Jako volim putovati, što u judu sigurno ne nedostaje. Upravo sam se vratila s dvotjednih priprema u Japanu, a u listopadu sam sudjelovala na juniorskom svjetskom prvenstvu na Bahamima.

 

Koja postignuća ste ostvarili na natjecanjima? Koji vam je najveći uspjeh i kako ste se osjećali u trenutku te pobjede?

Imam dvadesetak državnih medalja, višestruka sam prvakinja Hrvatske. Osvojila sam medalje na europskih kupova u svim uzrastima. Drugo mjesto na ekipnom svjetskom prvenstvu za kadete I  tri medalje na ekipnim juniorskim prvenstvima.

Najveći uspjeh su mi uz ekipne medalje sigurno i zlatne medalje na europskim kupovima. Tad sam se osjećala presretno i preponosno.

 

Kako ste se pripremali za ta natjecanja?

Treniram svaki dan, često dva puta dnevno te se tako I pripremam a uz brojne treninge potrebna su i velika odricanja.

 

Nedavno ste bili na pripremama u Mittersillu. Koja su vam iskustva s tih priprema?

U Mittersill idem već tri godine zaredom. To su po meni najbolje pripreme za početak nove natjecateljske sezone, jer okupljaju najbolje judaše I judašice iz cijelog svijeta.

 

Koje vam je natjecanje ostalo u najljepšem sjećanju?

Najdraža su mi ekipna natjecanja I taj ekipni duh koji se ne može objasnit. Svakako su mi Bahami ostali u najljepšem sjećanju.

 

S obzirom na to da studirate, kako usklađujete studentske obaveze s treniranjem?

Treniram dva puta dnevno, redovna sam na predavanjima, učim i putujem. Ponekad je stvarno teško sve obaveze ispuniti na najbolji mogući način, međutim kad se dobro organiziram, sve se može. Sretna sam što mi profesori izlaze u susret, jer nekad ne mogu prisustvovati kolokviju i ispitu zbog priprema ili natjecanja.

 

Koje su vam planovi za budućnost?

Planovi su mi završiti fakultet, te se nastaviti baviti judom profesionalno. Želim postizati što bolje rezultate u sportu i  puno putovati.

 

Pripremate li se za novo natjecanje?

 

Naravno, natjecateljska sezona počinje u drugom mjesecu,  tako da sad traju pripreme. Prvo počinjemo s državnim prvenstvom za seniore, a onda slijede europski turniri I natjecanja.


Zrinka Marinović

iva oberan

iva oberan Zrinka Marinović

iva oberan

iva oberan Zrinka Marinović

iva oberan

iva oberan Zrinka Marinović

iva oberan

iva oberan Zrinka Marinović

iva oberan

iva oberan Zrinka Marinović

0 Komentara:

Komentiraj članak