Vikend suh, a onda slijedi promjena vremena u cijeloj Hrvatskoj

Vikend suh, a onda slijedi promjena vremena u cijeloj Hrvatskoj

U subotu većinom sunčano, a u Dalmaciji mogu biti olujni udari bure, ali prema večeri sve mirnije. Nedjelja najavljuje oborine u novom tjednu pred nama, prognoza je RTL -ove Damjane Ćurkov.

Iza hladne fronte jača utjecaj anticiklone pa će za vikend biti uglavnom stabilno s osjetno nižim temperaturama, ali primjerenijim dobu godine, donosi RTL

 

SUBOTA

Subota će u većini predjela biti promjenjiva sa sunčanim razdobljima, na sjevernom Jadranu i vedrije. U unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju i jak, a uz obalu umjerena i jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Uz vjetar sa sjevera hladnije u odnosu na jučer.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem kraća sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura osjetno niža - većinom između 6 i 9 stupnjeva.

 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar temperatura oko 9 stupnjeva.

U Dalmaciji nešto zaostale naoblake, ali bit će i sunčanih razdoblja. Još u početku olujni udari bure, zatim prema večeri sve mirnije. Temperatura između 10 i 16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano i vjetrovito uz olujne i orkanske udare bure koja će prema kraju dana slabjeti. U gorju oblačnije, a rijetko je sredinom dana moguće i malo slabih oborina. Temperatura u gorju do 5, a na Jadranu između 10 i 13 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju u kopnenim predjelima pretežno sunčano, zatim uz južinu u novom tjednu porast naoblake. Oborina će prvo biti u gorju, a do kraja ponedjeljka i drugdje, a utorak lokalno i obilnih. Još u nedjelju temperatura primjerena dobu godine, a zatim od ponedjeljka opet osjetno toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

U Dalmaciji u nedjelju malo kiše, a zatim u ponedjeljak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, utorak lokalno obilnim oborinama. U novom tjednu će izražena južina i uz obalu podržavati iznadprosječnu toplinu.

1 Komentar:

Komentiraj članak