Vikend južine i pravog jesenskog ugođaja, pripremite se na oborine

Vikend južine i pravog jesenskog ugođaja, pripremite se na oborine

Tlak zraka je u padu kako nam sve više na vrijeme utječe ciklona iz Sredozemlja, ali i poremećaji sa sjevera kontinenta. Bit će ovo vikend po južini uz prave jesenske prilike.

Ujutro i prijepodne većinom oblačno, nerijetko čak i tmurno, osobito na sjevernom, češće srednjem dijelu Jadranu gdje će krenuti kiša uz slabo do umjereno jugo. Na kopnu još uglavnom suho, ali valja računati na dugotrajniju maglu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomično raskidanje magle i niskih oblaka, ali pred novo naoblačenje s kojim može ponegdje pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, ali u gorju povremeno do umjeren južni. Kad se magla izdigne i u nizinama malo toplije, ići će se do 12 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem nakratko razvedravanje i sunčana razdoblja, a navečer opet oblačnije, na zapadu i uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a temperatura oko 12-13 °C.

U Dalmaciji sve oblačnije uz sve češću kišu, koja pak prema sjeveru te osobito na otocima može biti obilnija, a nije isključena i mogućnost pokojeg neverina. Puhat će većinom umjereno, ponegdje i pojačano jugo pa će biti i sve neugodnije, piše RTL.

S umjerenim jugom tmurni oblaci i dalje će se skupljati oko Kvarnera, mala je samo mogućnost za koju zraku sunca, a vrlo izgledna je povremena kiša pa i pokoji pljusak. Temperatura oko 15-16 °C na obali, a čak oko 12 °C i u onom višem gorju.

Kišovito će još na kopnu biti u prvom dijelu nedjelje, a zatim će oborine prestajati i biti vrlo rijetka, uglavnom moguće samo u gorju. No, bit će to tek djelomično razvedravanje, ostaje nam dosta vlage, a u početku će se na sjeveroistočnom vjetru činiti i malo svježije.

Na Jadranu kiša gotovo svakodnevna. U nedjelju izraženija u Dalmaciji, ali je predah najizgledniji u ponedjeljak kada će se duž obale prolazno proširiti umjerena i jaka bura. Od utorka opet sve oblačnije pred, čini se, novo promjenjivije i nestabilnije razdoblje.

0 Komentara:

Komentiraj članak