Vijenci i svijeće za pale branitelje i stradale civile ususret Danu dubrovačkih branitelja

Vijenci i svijeće za pale branitelje i stradale civile ususret Danu dubrovačkih branitelja

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada u Domovinskom ratu i ususret Danu dubrovačkih branitelja predstavnici Grada Dubrovnika danas su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima na gradskom području.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić u društvu gradskih vijećnika Olge Muratti i Ivana Maslaća položila je vijenac i zapalila svijeću kod spomen obilježja broda Sveti Vlaho te na Bosanci i na Strinčjeri.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i gradski vijećnik Blaž Pezo počast poginulim braniteljima i stradalim civilima odali su kod središnjeg spomen obilježja u Komolcu, u Novoj Mokošici kraj skloništa, u Mokošici na moru te na Osojniku. Činu odavanja počasti palim hrvatskim vitezovima pridružili su se predstavnici GK Komolac - predsjednik Vijeća Nikša Sentović i tajnik Ivan Majstorović, tajnik GK Mokošica Božo Bender kao i predstavnici MO Osojnik – predsjednik Vijeća Josip Kovačić, tajnik Ivo Aguzin i Mario Čoro.

Kod spomen obilježja na Mrčevu, Gromači, u Trstenom i u Zatonu vijence su položili i svijeće zapalili gradski vijećnici Ivo Lučić i Maro Kristić. U Zatonu im se pridružio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević, a u Trstenom predsjednik Vijeća MO Trsteno Antun Bošković.

0 Komentara:

Komentiraj članak