VIDEO: Završila crnogorska Parada ponosa – kamenovanje, dimne bombe, hapšenja...

VIDEO: Završila crnogorska Parada ponosa – kamenovanje, dimne bombe, hapšenja...

Sve se otelo kontroli, pa je tako povrijeđen i pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić i pomoćnica Blanka Radošević Marović, napadnut je kamerman TV Budve i polomljena mu je kamera, a Parada je završila nakon samo dvadesetak minuta.

Dugo najavljivana Parada ponosa u Budvi neslavno je završila, unatoč tome što se već dva sata prije samog početka rasporedilo 50 pripadnika interventne policije i velik broj pripadnika posebnih jedinica sa 20 džipova, pišu Vijesti.me.

To nije spriječilo nemali broj protivnika Parade, uglavnom mladića koji su svoj bojkot najprije izražavali navijačkim pjesmama, a onda i povicima: 'Ubij, ubij, p...' Uslijedilo je 'bezazleno' gađanje jajima koje se s vremenom pretvorilo u naguravanje s policijom, a zatim i u kamenovanje.
Protivnike Parade dodatno je razjarilo kada su LGBT aktivisti razvukli crnogorsku zastavu, ali su zato zdušno zapljeskali kada se razmotao transparent s natpisom 'Stop Paradi srama za zdravu Crnu Goru'.

Do eskalacije je došlo kada je bačena dimna bomba i kada je policija buntovne mladiće stjerala do kafića iz kojeg su letile čaše i kamenje i prema aktivistima, i prema specijalcima. A onda se sve otelo kontroli, pa je tako povrijeđen i pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić i pomoćnica Blanka Radošević Marović, napadnut je kamerman TV Budve i polomljena mu je kamera, pa je Parada završila nakon samo dvadesetak minuta.

Sudionici Parade ponosa se i dalje nalaze na platou ispred zidina Starog grada.0 Komentara:

Komentiraj članak