/VIDEO/ Umalo tučnjava zbog Hrvatice u središtu skandala: Wawrinka je Kyrgiosu trebao opaliti šljagu, a ja bih isto trebao učiniti ovom balavcu'

/VIDEO/ Umalo tučnjava zbog Hrvatice u središtu skandala: Wawrinka je Kyrgiosu trebao opaliti šljagu, a ja bih isto trebao učiniti ovom balavcu'

Australski tenisač Thanassi Kokkinakis, čije se ime prije nekoliko dana pojavilo u središtu skandala koji je, igrajući meč protiv Stanislasa Wawrinke, izazvao 'zločesti dečko tenisa' Nick Kyrgios, u nedjelju je pokazao da je i njegov fitilj kratak.
Tijekom kvalifikacijskog meča za ulazak u glavni dio ATP turnira u Cincinnatiju Kokkinakis, kojega je Kyrgios u sada već famoznom skandalu doveo u vezu s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić, žestoko se posvađao s američkim protivnikom Ryanom Harrisonom.

Stvar je umalo izmaknula kontroli te je sudac Mo Lahyani morao stati između dvojice igrača kako se ne bi potukli.

Dopisnik New York Timesa Ben Rothenberg u kratkim je crtama na Twitteru naveo da je do prvog incidenta došlo na kraju prvoga seta, kada je sudac dvaput poništio odluke linijskih sudaca i spasio Harrisona od dvostrukih servisnih grešaka u trenutku kada mu je Kokkinakis nastojao preoteti gem, prenosi jutarnji.hr

Kokkinakis je izgubio živce i žestoko prosvjedovao kod suca, a pritom je isprovocirao i Harrisona koji mu je počeo nešto dobacivati, navodno ga podbadajući oko svega što se proteklih dana događalo u toliko spominjanom skandalu na turniru u Montrealu.

Na kraju gema, kada su dvojica tenisača krenula na kraći odmor, susreli su se kod mreže i atmosfera se užarila. Kokkinakis je bio uvjeren da ga je Amerikanac nazvao kretenom, ali Harrison kaže da mu je samo rekao da balavac, što nije baš utješilo impulzivnog Australca.

S visokog se stolca u hipu spustio sudac Lahyani kako bi primirio dvojac, a Kokkinakis je u konačnici upozorio Harrisona da prekine jer to nije 'cool'. Zatim je uzeo pauzu za odlazak u toalet, a dok se udaljavao s terena, Harrison mu je, vjerojatno aludirajući na njegova dobrog prijatelja Kyrgiosa, sarkastično dobacio: 'Ma cijela tvoja ekipa je baš cool!'.

Meč je na kraju dobio Kokkinakis, koji je tijekom igre imao još nekoliko ispada, a ni rukovanje dvojice igrača nije prošlo glatko. Upustili su se u novu diskusiju, a do njih su iznova došli i glavni i jedan pomoćni sudac...

Nakon meča, poraženi Harrison (23), kojega je sudac upozorio zbog nesportskog ponašanja (Kokkinakisov komentar: 'Davno je to zaslužio'), u izjavi novinarima kratko je komentirao Kokkinakisovo ponašanje: 'Ima 19 godina. Ako hoće, samo neka dođe, pokopat ću ga. Wawrinka je trebao opaliti šljagu Kyrgiosu, a ja bih isto trebao učiniti ovom balavcu.

0 Komentara:

Komentiraj članak