VELIČINA ILI TAKTIKA Evo što o tome kaže znanost

VELIČINA ILI TAKTIKA Evo što o tome kaže znanost

Mali penis može biti jednako stimulirajući u seksu kao i veliki, ako ne i više - inszistiraju seksualni terapeuti.
Dok je prosječni penis u erekciji oko 14 centimetara, za dio muškaraca (0,6 posto svjetske populacije) njihova 'veličina' jest 7.5 centimetara, piše zivotistil.hr.

Muškaraca koji su pogođeni ovim stanjem, podijelili su svoje nedoumice na internetu, rekavši kako imaju osjećaj da njihove partnerice ne osjećaju ništa kod penetracije.

No, seks terapeuti inzistiraju na tome da ne vide razlog zašto postoji toliko stigme oko manjih penisa, budući da neki od najpodražavajućih dijelova seksa ne uključuju penetraciju.

"Može vam pomoći da se usredotočite na druge vrste stimulacija, poput stimulacije klitorisa", izjavio je za Daily Mail Online dr. Stephen Snyder, seksualni terapeut. Dr. Snyder, autor knjige koja se uskoro izdaje 'Love Worth Making', savjetovao je muškarce s mikropenisima u prošlosti.

On ukazuje na činjenicu da većina žena ne postiže orgazam samo kroz penetraciju i kao takva, ona ne bi trebala biti primarno pitanje za heteroseksualne muškarce s malim penisima.

"Neke žene vole taj osjećaj da su u potpunosti ispunjene, ali ne sve. Za mnoge žene, druge vrste stimulacije su daleko važnije", objasnio je.

"Razmislite na ovaj način: lezbijke imaju savršeno dobar seks bez penisa.

"Doista, istraživanje objavljeno od Indiana University School of Public Health-Bloomington u rujnu otkrilo je da čak 75 posto žena treba stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam.

Samo 18 posto njih moglo je doći do vrhunca samo penetracijom.  

Prema riječima dr. Snydera, muškarci koji znaju da penetracija nije njihovo 'oružje', postaju bolji u drugim vrstama stimulacija, što može biti daleko bolje za njihovu partnericu.

1 Komentar:

Komentiraj članak