Večeras koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u atriju Kneževa dvora

Večeras koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u atriju Kneževa dvora

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert večeras u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.00 sati.
Orkestrom će dirigirati Christoph Campestrini, priznati austrijski dirigent s kojim je orkestar već imao čast nastupati 2013. godine na prvom koncertu 1. Festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Međunarodno priznat kao dirigent ogromne glazbene raznolikosti i duboke introspekcije, dirigirao je s  više od 100 orkestara na svih 5 kontinenata. Christoph Campestrini  jednako je cijenjen i  kao vrstan operni dirigent. Bio je angažiran kao prvi dirigent  na prestižnom Essen Aalto Musiktheater u Njemačkoj, gdje je zabilježio  više od 100 nastupa. Christoph Campestrini također ima i diplomu skladatelja, te je skladao cikluse pjesama, komornu i simfonijsku glazbu.

Kao solistica će nastupiti Ines Ivanjek, bivša prva flautistica Dubrovačkog simfonijskog orkestra sa trenutno zagrebačkom adresom koja će izvesti Borneovu Briljantnu fantaziju za flautu i orkestar, obradu Bizetove Carmen suite. Često nastupa kao solist, u komornim sastavima, a surađuje i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Opernim orkestrom HNK u Zagrebu, Hrvatskim komornim orkestrom

Na programu će biti još i Pulcinella suita I. Stravinskog te Klasična simfonija S. Prokofieva.

Za sva pitanja i rezervacije smo na raspolaganju na broj telefona 020 417 110, mobitel 099 2211 585 te email sales@dso.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak