VALDAS DAMBRAUSKAS: Litavac potpisao ugovor s Bijelima

VALDAS DAMBRAUSKAS: Litavac potpisao ugovor s Bijelima

Valdas Dambrauskas novi je trener prve momčadi HNK Hajduk, objavili su Bijeli na svojoj službenoj web stranici. Klub je danas dogovorio suradnju s Litavcem koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.
Trener Dambrauskas rođen je u Pakruojisu u Litvi 7. siječnja 1977. godine. Iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je započeo u nogometnim Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima koje je vodio od 2007. do 2010. godine.

Zatim je u sljedeće dvije godine radio kao izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Litve, a u tom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu da bi 2014. godine preuzeo samostalno vođenje Ekranasa. Ubrzo prelazi na mjesto glavnog trenera Žalgirisa gdje se zadržao do 2017. godine te je u tom periodu osvojio tri uzastopne titule. Prije dolaska u Goricu radio je neko vrijeme kao trener latvijskog RFS, a u HNL je stigao u veljači 2020. godine te se zadržao do rujna 2021. godine kada prelazi u bugarski Ludogorec, što je bio njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.

S trenerom Dambrauskasom stižu dvojica pomoćnika, 47-godišnji Marius Skinderis i 36-godišnji Justinas Gasiunas. Skinderis je u seniorskoj karijeri igrao na poziciji braniča, a nastupao je za brojne klubove u periodu od 1993. do 2010. godine. U trenerskoj karijeri radio je kao pomoćnik u Ekranasu i Panevėžysu, zatim kao prvi trener u Nevežisu, a zatim kao pomoćnik trenera Dambrauskasa u RFS-u i Ludogorecu. Justinas Gasiunas bit će novi trener vratara u stožeru prve momčadi. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalog ima dugogodišnje iskustvo rada u Akademijama Brighton & Hove Albion F.C. i Brentforda te u reprezentaciji Litve. U stožeru prve momčadi kao pomoćnici ostaju Mislav Karoglan, Šime Veršić i Antonio Sebežević.

- Valdas Dambrauskas je trener koji je tijekom svoje karijere vodio vrlo dobro organizirane i uspješne momčadi koje je svojim trenerskim znanjem nadograđivao. Uvjeren sam da će nam donijeti novu energiju i da će svojim znanjem te iskustvom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete u svim segmentima nogometne igre. Profil je trenera koji prije svega traži uspostavu pozitivnog odnosa s cijelom momčadi što smatramo temeljnim preduvjetom za uspjeh. Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspjeh i dolazak do najviše nogometne razine. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići razinu kvalitete naše igre, vrijednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju momčadi, potrebnu u borbi za trofeje - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

0 Komentara:

Komentiraj članak