Uz blagdan svetog Stjepana predstavnici Grada Dubrovnika u Zatonu

Uz blagdan svetog Stjepana predstavnici Grada Dubrovnika u Zatonu

Vjernici župe sv. Stjepana u Zatonu svečano su i ove godine 3. kolovoza proslavili blagdan svoga zaštitnika, a tim su povodom zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, gradska vijećnica Katarina Doršner i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević, u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen-obilježja u Zatonu, nakon čega je služena sveta misa u Crkvi svetog Stjepana.
Na jučerašnji dan Dubrovnik se prisjetio i 3. kolovoza 1995. godine, kada su u popodnevnim satima, nakon dugog razdoblja primirja, ispaljene granate na Veliki Zaton, koje su odnijele tri mlada života. Poginuli su pripadnik 163. brigade HV-a Frano Goić (24), Danijela Spajić (25) i Orsat Domaćin (17), svi iz Dubrovnika, dok su troje Orsatovih prijatelja – Romana Tomić, Lukša Pavličević i Nikša Matić – u tom granatiranju teško ranjeni.

Bile su to posljednje granate srpskog i crnogorskog agresora koje su pale na uže područje grada, a dan kasnije počela je vojno-redarstvene akcija Oluja.

0 Komentara:

Komentiraj članak