Uvedite industrijski stil u vaš dom

Uvedite industrijski stil u vaš dom

Mješavina stilova jedan je od imperativa današnjih trendova u uređenju interijera. Među stilovima se ističe industrijski, koji cijelom interijeru daje dašak ležernosti i grubosti. Koliko god se činilo da ovaj stil nikako ne prostaje uređenju doma, uvjerite se u njegov šarm. Koristite ga u detaljima i vaš će dom u trenu postati „trendovski“!

Ono što si malo tko može priuštiti je da prostor u originalu bude građen u industrijskom stilu pa se primjenom određenih elemenata ovog stila prostor lako transformira u željenom smjeru. Tvorničke hale se odlikuju vidljivom krovnom konstrukcijom čije su grede vrlo izražajnih dimenzija zbog velikih raspona. Ovaj konstruktivni element se može primjeniti na dekorativan način – ugradite ispod postojećeg stropa grede većih dimenzija ili samo jednu, ako se radi o manjim prostorima i efekt je postignut. Greda može biti drvena ili metalna. Svakako ju obojite u boju koja pristaje interijeru (svijetle nijanse), a osobito drvene, kako ne biste koketirali sa rustikalnim stilom.

Odlika hala su i vidljive instalacije po stropovima i zidovima. Provucite dekorativne cijevi, obojite ih u žive boje ili ostavite u originalnom materijalu i ponovo je uveden trendovski detalj! Ovakve će dekoracije osobito pristajati mladenačkim stanovima i sobama.

Industrijskom stilu će prodonijeti i ugradnja rešetkastih prozora, kao asocijacija na prozore tvorničkih hala. Ovakav je prozor vrlo dekorativan pa zavjesa nije ni potrebna! Vrlo je važno da je prozor velikih dimenzija, ali ne odstupajte od veličine otvora koji već imate u prostoru.

Industrijski stil ćete uvesti i obradom zidova. Najizražajniji zid u prostoru obradite na način da izgleda staro i hrapavo. U tome će pomoći odabir neke od dekorativnih tehnika obrade zidova.  Ovakav zid možete povezati i sa vrlo elegantnim elementima namještaja, a efekt će biti odličan!

Uvođenje opeke je također jedan od načina kojim ćete uvesti ovaj stil. Opeka može biti u originalnoj boji ili je obojite u bijelo, ukoliko više odgovara postojećim elementima i bojama u prostoru.

Rasvjetna tijela trebaju biti velikih dimenzija i što sličnija stvarnoj industrijskoj rasvjeti. Nemojte pretjerivati, dovoljno je jedno rasvjetno tijelo u blagovaonici ili dnevnom boravku koje će uvesti dašak ovog stila u vaš interijer.

Komadi metalnog namještaja su također dobrodošli uz ovaj stil. Metal obojan u mat crnu, bijelu, smeđu, žutu, crvenu ili plavu boju će biti pravo osvježenje već postojećim komadima namještaja. To može biti klub stolić, poličar ili komoda, ovisno o potrebama i mogućnostima.

Otkrijte čari industrijskog stila i prepustite se mašti!

Foto: MDF Italia

0 Komentara:

Komentiraj članak