Uplovila jahta bivšeg premijer Katara

Uplovila jahta bivšeg premijer Katara

Luksuzna 'Al Mirqab' u vlasništvu bivšeg premijera Katara, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thania, prva je megajahta koja je u 2022. uplovila u dubrovački akvatorij. 'Al Mirqab' jedna je od najvećih i najluksuznijih jahti svijeta.

Ovo nije prvi put da jahta katarskog političara plijeni poglede u dubrovačkom akvatoriju.

Jahtu od 113 metara izgradilo je poznato njemačko brodogradilište Peters Schiffbau, smješteno u Steinburgu u Njemačkoj. Tijekom izgradnje jahta se zvala Project May. Zadivljujuću vanjštinu jahte dizajnirao je cijenjeni dizajner Tim Heywood, a raskošno uređen interijer ima obilježje klase i elegancije koju su zaljubljenici u jahte povezivali s dizajnerskim studijom svjetske klase Andrew Winch Designsm piše Dubrovački Dnevnik.

Al Mirqab nije samo jahta koja svojom ljepotom oduzima dah, ona može postići brzinu krstarenja od 21 čvora i čak 23 čvora kada ide ravno. Do 60 gostiju može se luksuzno smjestiti na brodu Al Mirqab zajedno sa isto toliko članova posade. Gostima je zajamčena apsolutna udobnost uz značajku stabilizatora na sidru koja čini čamac stabilnim pri niskoj brzini, čak i u najtežim vodama. Sadržaji uključuju kino, barove, bazen, jacuzzi i platformu za helikoptere.

Al Mirqab je osvojio slavnu nagradu 'Motorna jahta godine' 2009.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani poznat je po svojim naporima u rješavanju političkih sukoba na Bliskom istoku i u Africi više od dva desetljeća. Obnašao je dužnost premijera Katara između travnja 2007. i lipnja 2013. Prije ove pozicije, Hamadove titule u karijeri uključivale su funkciju zamjenika premijera, ministra vanjskih poslova i općinskih poslova. Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani rođen je u Dohi u Kataru 1959. godine. Nakon što je njegov prvi brak završio 1996., Hamad se oženio kćerkom bivšeg ministra obrazovanja. Otac je 15 djece.

2 Komentara:

Komentiraj članak