Ugledna nagrada i priznanje  za dubrovačkog  umjetnika   kapetana Stjepka Mamića

Ugledna nagrada i priznanje za dubrovačkog umjetnika kapetana Stjepka Mamića

U finalnom odabiru stručnog žirija godišnje  nagrade Palm Art Award, utemeljene kao nagrada za likovnu umjetnost, kapetan Stjepko Mamić je ušao u finale te je nagrađen Certifikatom za izvrsnost. Mamić se natjecao s tri slike na lanenom platnu nastale prošle godine “Long Net”, “Artistic fish” i “Through Passage”. Inače, od 376 umjetnika iz ukupno 50 zemalja iz cijelog svijeta Mamić je bio jedini odabrani umjetnik iz Hrvatske.
Stručni žiri od šest  članova sačinjavaju respektabilne osobe iz kulturnog i umjetničkog miljea : Ulrich Goette Himmelblau, njemački slikar i grafičar, donator i utemeljitelj nagrade “Palm Art Award” i izdavač “ Tko je tko u Vizualnoj umjetnosti”, direktor  “Art Domain Whois Verlag” Leipzig; Julika Götte, kuratorica, art-dizajner;  prof. Ulrich Reimkasten, profesor slikarstva, University of Art and Design, Halle; Armin Schubert, izvršni direktor  Galerie Sonnensegel , Brandenburg, član “Saveznog reda za zasluge ”  Savezne Republike Njemačke; Volker Lahnstein, poznati kolekcionar umjetnina, Düsseldorf; Sabine Siegel, marketinški manager ColArt, predstavnica sponzora “Winsor & Newton”.

Certifikat izvrsnosti kojeg je Stjepko Mamić dobio  na osnovu procjene respektabilnog žirija je velika pohvala  i nagrada za originalnost i kvalitetu njegovog dugogodišnjeg umjetničkog stvaralaštva. Priznanje umjetnosti dubrovačkog  slikara  je veliki “odskok” u svijetu  umjetnosti na međunarodnom planu te je uz Certifikat i uvršten među sto umjetnika vizualne umjetnosti. Naime, izabran je među sto umjetnika iz cijelog svijeta u novo izdanje  “Who's Who in Visual Art”  koje će izaći u ožujku. O prestižnosti izdanja ove knjige svjedoči i činjenica da je zadnje izdanje istog izdavača  za 2015./2016. godinu uredio i predgovor napisao čuveni Ernst Fuchs, austrijski slikar, grafičar, kipar, scenograf i  kompozitor, jedan    od osnivača bečke škole fantastičnog realizma.    

Kraj  prethodne 2016 godine  dubrovačkom umjetniku pomorskom kapetanu Stjepku Mamiću je uljepšalo i uručenje dviju nagrada: Palma  d’oro per l’arte  2016 ( Zlatna Palma za umjetnost) koju je dobio u  Monte-Carlu, Monaco,  gdje se predstavio sa slikama “Long net” i  “Fishing point” te  Trofeo La Vela d’oro per l’Arte, Cesenatico, Italy kojeg  je osvojio s diptihom “Vela I et  II”,  na tamatskoj izložbi s motivom jedara.  

Mamić izlaže u  Grand Palais u Parizu od 14. do 19. veljače na Art en Capital, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Francuske Republike i ministra kulture i veza Francuske.  
Stjepko Mamić

Stjepko Mamić Dražana Martinović Mamić

0 Komentara:

Komentiraj članak