UČINKOVITOST DETERDŽENTA Ovako se odjeća pere i suši čak triput brže

UČINKOVITOST DETERDŽENTA Ovako se odjeća pere i suši čak triput brže

Ukratko, sve ono što ste dosad radili treba biti upravo suprotno
Shannon Lush je ekspertica u kućanskim poslovima kojoj se njezini sunarodnjaci Australci redovito obraćaju za savjete. Sada je iskusna guruica neke od svojih tajnipodijelila sa svima. U razgovoru za Newscorp, rekla je kako popularno vjerovanje da više deterdženta znači čišću odjeću uopće ne vrijedi. Budući da je sapun proizvod na bazi masti, prevelika količina može ostaviti tragove, zbog čega će odjeća, naprotiv, izgledati prljavije, prenosi net.hr

Još pametnih trikova

Dodala je da ljudi često zbog “previše opranih” ručnika dobivaju osip i iritaciju na koži. Razlog je jednostavan. Višak sapuna se zalijepi za tkaninu i sušenjem se zagrijava. Zato ručnici iz sušilice izlaze onako meki i lijepi, no već dan poslije poprimaju svoj klasičan, grub oblik. Lush savjetuje da se u vezi s količinom deterdženta u pranju vodite za onom – manje je više. U perilicu rublja koja se puni kroz ladicu s prednje strane dovoljno je staviti tek osminu preporučene količine praška ili tekućine. One koje se pune odozgo zahtijevaju četvrtinu iste količine.

Ako vas zanima kako skratiti vrijeme sušenja rublja, poslušajte guruičin savjet o stavljanju suhog ručnika u sušilicu. Ona tvrdi da će se tako mokra odjeća osušiti triput brže. Mnogi su ljubitelji omekšivača jer daje rublju lijep miris. Ipak, Lush u to ne vjeruje jer kaže kako jednostavno ne djeluje. “Osnova je omekšivača ulje koje se lijepi za odjeću u pranju. Radije stavite ocat u pretinac za omekšivač. Vjerujte mi da neće biti nikakvog mirisa na kraju”, poručila je stručnjakinja.

0 Komentara:

Komentiraj članak