'UBOJICA' RAČUNALA: Zbog opasnosti od virusa Duqu, OBAVEZNO posjetite Microsoft stranicu sigurnosti

'UBOJICA' RAČUNALA: Zbog opasnosti od virusa Duqu, OBAVEZNO posjetite Microsoft stranicu sigurnosti

Microsoft je ponudio privremeno rješenje za uklanjanje štete od virusa Duqu, također poznatog kao "Sin Stuxneta", koji može utjecati na korisnike sustava Windows XP, Vista, Windows 7, kao i Windows Server 2008., objavio je američki MSNBC News. Tvrtka je ranije ovoga tjedna obećala ažurirati zaštitu dok se nosi s virusom koji odnosi žrtve putem e-maila s Microsoft Word privitkom. Virus nije u e-mailu, već u privitku. Istraživač tvrtke Symantec je rekao da ako korisnik otvori Word dokument, napadač može preuzeti kontrolu nad računalom i tragati okolo za podacima u mreži organizacije, a virus može sam sebe replicirati.

Da biste saznali može li vaše računalo biti u opasnosti, posjetite Microsoft stranicu sigurnosti gdje možete dobiti privremeni popravak. Tvrtka je također objavila da radi na "visokokvalitetnom sigurnosnom rješenju" za Duque.

'Savjetodavna služba za sigurnost pruža zaobilazno rješenje koje se može primijeniti na bilo koji Windows sustav', napisao je Jerry Bryant, iz Microsoftove Trustworthy Computing Group na blogu tvrtke. Bryant ističe da je zaobilazno rješenje vrlo jednostavno za primjenu.

Istraživači sigurnosti računala postali su svjesni postojanja Duqua u listopadu, kada je Symantec objavio da je pronađen virus koji je sadržavao kod sličan Stuxnetu, računalnom 'crvu' za koji se vjeruje da je uzrokovao znatne štete na iranskom nuklearnom programu.

0 Komentara:

Komentiraj članak