U ponedjeljak stižu upozorenja nastavnicima i učiteljima koji nisu poštovali mjere

U ponedjeljak stižu upozorenja nastavnicima i učiteljima koji nisu poštovali mjere

Prošao je prvi tjedan s novim pravilima u školama. Ravnatelji će u ponedjeljak dostaviti prva upozorenja onim djelatnicima koji nisu poštovali uvedene sigurnosne mjere.
Osim toga čeka se i odgovor na prijedlog ministra Radovana Fuksa da djelatnici nakon što su primili jednu dozu cjepiva mogu nesmetano doći na svoje radno mjesto, objavio je HRT..

Fuchs je, čini se, mnoge prosvjetne radnike zainteresirao za svoju ideju.

"Ja ću osobno zamoliti stožer da se razmotri mogućnost da svi oni koji se cijepe ne moraju čekati 21 dan nakon prve doze cjepiva nego da im se uz određenu potvrdu to verificira kao mogućnost ulaska na radno mjesto", rekao je Fuchs u srijedu.

"Učiteljima bi to olakšalo, ne bi čekali na nova testiranja"

Time bi se, kažu mnogi u školama, potaknulo na cijepljenje one koji su još u dvojbi. I lakše bi se prebrodilo čekanje do druge doze.

"Možda jedan od načina pružanja podrške našim kolegama i mogućnost da dođu i drže nastavu uživo na svoje radno mjesto samo s tom potvrdom o prvom cijepljenju", rekla je Branka Štefok Bojađija, ravnateljica OŠ Borovje, Zagreb.

"Može biti vrlo pozitivno, učiteljima bi to olakšalo da ne moraju čekati na nova testiranja", kaže Marija Mihaljević, pedagoginja u osnovnoj školi u Zagrebu.

"Mislim da je to u redu, odrasli smo, nama je ionako odgovornost na prvom mjestu, radimo s učenicima, nosimo maske, držimo distancu", izjavio je Jelena Skupnjak, prof. fizike OŠ Dubrava, Dubrava.

Sindikat podržava prijedlog ministra

Svako rješenje koje olakšava život radnicima pozdravljamo, kaže Željko Stipić iz Školskog sindikata Preporod.

Pitanje je koliko će prijedlog mogućih koraka u slučajevima kršenja odluke u školama otežati život ravnateljima?

"Nakon tri dana od provedbe Odluke stožera, danas prema uputi našeg Ministarstva ravnatelji bi trebali djelatnicima dati prvo upozorenja, nakon pet dana drugo upozorenje", prenio je Željko Stipić.

Treće upozorenje bi predstavljalo otkaz.

"Baš kao kad prolazite ili vozite kroz crveno svjetlo ako vas netko uhvati platit ćete globu", rekao je u srijedu ministar Fuchs.

0 Komentara:

Komentiraj članak