U Ministarstvu sastanak o Centru za pružanje usluga u zajednici Dubrovnik

U Ministarstvu sastanak o Centru za pružanje usluga u zajednici Dubrovnik

U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas je održan sastanak na temu Centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku. Bilo je riječi o aktivnostima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika s ciljem uspostave Centra za pružanje usluga osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života.
Na radnom sastanku s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Anicom Ježić nazočile su savjetnica župana Žaklina Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, te uime Grada Dubrovnika zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici istaknuto je kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju. Naime, projekt će biti sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije koji je usklađen s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar bit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje osigurat će se putem EU fondova.

Nakon izrade projektne dokumentacije pristupit će se realizaciji projekta kojim će se osobama s teškoćama, kroz različite programe, pružiti viši standard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo.

0 Komentara:

Komentiraj članak