TUP  je zamišljen kao novi europski Bauhaus, planiraju se brojni kulturni sadržaji i filmski studio

TUP je zamišljen kao novi europski Bauhaus, planiraju se brojni kulturni sadržaji i filmski studio

Održan je prvi sastanak s koordinatorima projekta na temu transformacije TUP-ovih prostora u Gružu kroz program „Novi europski Bauhaus“.
Kroz projekt će se izraditi sva potreba dokumentacija kojom će biti predviđeni novi kulturni sadržaji na području TUP-a te također filmski studio, koji se planira urediti u jednoj od TUP ovih hala.
 
Vizija Grada Dubrovnika je da prostori TUP-a u Gružu budu novo mjesto društvenog okupljanja, ali istovremeno i centar stvaranja novih radnih mjesta gdje se fokus miče s uslužne gospodarske djelatnosti na kreativnu industriju, prvenstveno na filmsku.
 
Na prvom sastanku su dogovoreni daljnji koraci, a to je formiranje strateških timova za daljnji razvoj ideje TUP-a kao Novog europskog Bauhaus projekta. Stoga će za potrebe ovog projekta Grad Dubrovnik, među ostalim, u interdisciplinarni tim stručnjaka uključiti predstavnike lokalnih visokoobrazovnih institucija, lokalne organizacije civilnoga društva, kao i druge lokalne stručnjake koji će različitim znanjima i vještinama dodatno doprinijeli razvoju samog projekta.
 
Podsjetit ćemo, upravo je projekt TUP-a prepoznat kao jedan od 20 europskih projekata na razini cijele EU koji je podržala Europska komisija.
.

. Grad Dubrovnik

.

. Grad Dubrovnik

.

. PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak