Troje mrtvih u teškom sudaru vlakova kod Novske, veliki je broj ozlijeđenih

Troje mrtvih u teškom sudaru vlakova kod Novske, veliki je broj ozlijeđenih

Jučer oko 21:30 sati došlo je do sudara vlakova između Okučana i Novske, kod stajališta Rajić. Tri su osobe poginule, a 11 ih je ozlijeđeno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon obilaska mjesta teške željezničke nesreće u mjestu Rajić kod Novske rekao je u subotu da su, prema trenutnim podacima, smrtno stradale tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno, ali da nitko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

"Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih", potvrdio je Plenković, donosi Jutarnji list, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog križa u Novskoj. Nije želio govoriti o identitetu poginulih osoba prije nego što se provjere te najavio da na teren treba izaći Županijsko državno odvjetništvo iz Siska koje će to utvrditi i objaviti. Hospitalizirano je trenutno 11 osoba - u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam te u Slavonskom Brodu tri, dodao je.

Rekao je kako se nesreća dogodila 10-ak minuta prije krajnjeg odredišta putničkog vlaka, odnosno Novske kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni. Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi, napomenuo je premijer. Na terenu su sve žurne službe, rekao je i najavio je provedbu istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Također je rekao kako je putnički vlak prometovao na lokalnoj liniji Vinkovci - Novska koji staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske.

Cijelu noć na poprištu užasa proveli su pripadnici JVP Novska.
Nadljudskim naporima dali su svoj maksimum te su oko 4 sata ujutro na društvenim mrežama podijelili nekoliko fotografija s mjesta tragedije uz dirljivi opis: "Kad misliš da ne možeš više, tad najviše moraš! Iskrena sućut obiteljima...".

U novogradiškoj Općoj bolnici pružena je medicinska pomoć sedmero ozlijeđenih osoba u teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u petak navečer kod Novske u mjestu Rajić kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni.

Petero ima lakše, a dvoje teške tjelesne ozljede. Od dvoje teže ozlijeđenih, radi se o ozljedi kralježnice kod jedne osobe i prijelomu rebara i prsnog koša kod druge, izvijestio je dežurni liječnik dr. Vedran Gajski. Nitko nije životno ugrožen te su svi pacijenti bez pogoršanja stanja, rekao je dr. Gajski za N1.

Među ozlijeđenima je i jedno dijete, no prema dostupnim informacijama ono nije teže ozlijeđeno, rekao je za N1 načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, poginuli strojovođa iza sebe ima dugačko iskustvo rada na željeznici te je bio na korak do umirovljenja, a s obzirom na vrstu putničkog vlaka poznatijeg kao ‘mađarac‘ kojim je upravljao, spekulira se i da su problem možda bile kočnice.

0 Komentara:

Komentiraj članak