Trebaju li se muškarci bojati problema s potencijom tijekom starenja?

Trebaju li se muškarci bojati problema s potencijom tijekom starenja?

Ako je erektilna disfunkcija stalan problem, ona može uzrokovati stres, uvelike utjecati na vaše samopouzdanje i pridonositi problemima u vezi.
Muževnost i potencija često su izjednačeni s muškarčevom sposobnošću da dobije i održi erekciju. Erektilna disfunkcija nastaje kada čovjek više ne može dobiti ili zadržati erekciju dovoljnu za seksualni odnos. To se katkad naziva i impotencijom.

Povremeni problemi s erekcijom nisu nužno razlog za zabrinutost, ali ako je erektilna disfunkcija stalan problem, ona može uzrokovati stres, uvelike utjecati na vaše samopouzdanje i pridonositi problemima u vezi, piše zivotistil.hr.

Erektilna disfunkcija s godinama postaje sve češća, ali to nije prirodni dio starenja. Važna istraživanja o učestalosti impotencije pokazuju da se veliki preokret pojavljuje oko 60. godine.

Do 70. godine, kod muškaraca u istraživanju provedenom u Massachusettsu, prevalencija potpune impotencije utrostručila se na 15 posto.

No, važno je istaknuti da postoji snažna populacija muškaraca koje ova potencijalna kriza ne dotiče. Istraživanje iz Massachusettsa pokazalo je da 40 posto muškaraca ostaje potpuno potentno i u dobi od 70 godina.

Dakle, iako je impotencija definitivno povezana s godinama, ne može se objasniti samo starenjem.

Ljudi su oduvijek izjednačavali seksualnu moć sa snagom i nastavljaju to raditi i danas

Posljednje istraživanje MSAM-7 pokazuje da funkcija prostate utječe na kvalitetu seksualnog života. Seksualno zdravlje i dobrobit glavni su čimbenici koji utječu na mušku vitalnost.

Utvrđeno je da većina muškaraca starijih od 50 godina i dalje vodi aktivan seksualni život. Problemi s mokrenjem često su povezani sa zdravljem prostate i seksualnošću.

Povećanje prostate odnosi se na gotovo cijelu mušku populaciju. U dobi od 50 godina gotovo pola muške populacije pati od benignog povećanja prostate, a u dobi od 80 godina pogođeno je već osam od deset muškaraca.

0 Komentara:

Komentiraj članak