Treba li zbog prekida veze ili razvoda dobiti slobodne dane na poslu

Treba li zbog prekida veze ili razvoda dobiti slobodne dane na poslu

Za neke je to smiješan prijedlog, za neke sasvim opravdan razlog za predah od posla. Portal Moj Posao proveo je anketu među 2200 ispitanika, mišljena su podijeljena ističe Alen Mrvac te ističe.
- Prije nekoliko tjedana smo na stranim portalima vidjeli mnogo članaka na ovu temu, provjerili smo što misle Hrvati o tome. 40% ljudi se slaže s tim prijedlogom, odmak od posla, života, dolazi do pada produktivnosti i za obje strane je dobar predah. 60% se ne slaže jer vjeruje da bi moglo doći do zlouporabe toga.

- Jedan od prijedloga je da bih ocjenu opravdanosti ipak trebala dati neka stručna osoba, psihoterapeut i da s tom ispričnicom dođe kod doktora i kaže mu se da je predah potreban iz tog i tog razloga.

U okolinama u kojima ima povjerenja i vjeruje se radniku i obrnuto, ako se stvarno osjećamo povrijeđeno, ne vidim razloga zašto se ne bi to omogućilo – ističe Mrvac.

Koliko bi to dana bilo HRT je pitao Mrvca.

Neki ispitanici kažu da je dovoljno 1 do 2 dana, neki do tjedan dana a matematičari da se to treba odrediti temeljem dužine veze, jedan slobodan dan za primjer šest mjeseci veze, znači ako je netko bio deset godina u vezi, braku bi dobio dvadesetak slobodnih dana, meni je to nekako najlogičnije.

- Ljubav je krasna stvar, pomladi svakog, sve je ljepše, ali ima ljepših i ružnijih strana kao i sve drugo.

- Ja sam protiv davanja slobodnih dana nakon bilo kakvog šoka, jer ako sam psihički opterećen onda mi je najbolje psihički nešto raditi, fizička aktivnost je lijek, sve se zaboravi.

- Svakako je u redu da se uzme koji dan slobodan za mentalno zdravlje, trebalo bi, to je potrebno 

- Ne, nije firma kriva zato što je nekome slomljeno srce - rekle neke od slušateljica HRT-a.

0 Komentara:

Komentiraj članak