TORTA O KOJOJ ĆETE PRIČATI: Kada se stope krem sir i čokolada!

TORTA O KOJOJ ĆETE PRIČATI: Kada se stope krem sir i čokolada!

S bloga chococholate.blog.hr donosimo recept prefine torte od krem sira i čokolade. Vjerujemo kako joj nećete moći odoljeti. Evo recepta.
Sastojci za biskvit:
- 60 g šećera
- 1/2 žličice meda
- 3 srednje velika žumanjka
- 1 srednje veliko jaje
- 40 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 10 g kakaa

Krema od sira
- 150 g slatkog vrhja (sugar free)
- 120 g krem sira (pomiješano mascarpone i philadelphiu)
- 80 g šećera u prahu

Mekana čokoladna glazura
- 100 g slatkog nezaslađenog vrhnja
- 100 g tamne čokolade (što veći postotak kakaa to bolje)
- 10 g maslaca

Priprema biskvita:
Pećnicu ugrijati na 190°C (175 ako je ventilirana). Pripremite okrugli kalup i dvije zdjele. U jednoj zdjeli treba pomiješati suhe sastojke, brašno, škrobno brašno i kakao.

U drugoj zdjeli pomiješati cijelo jaje, šećer i med te tući mikserom najvećom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta. Dodati žumanjke i nastaviti miksati na najvećoj brzini.

Da je smjesa gotova znat ćete kada u nju umočite špatulu i podignite je vertikalno. Ako je smjesa gotova, napravit će se vršak koji će se, kad ga položite vodoravno, saviti na vrhu formirajući tzv. ptičji kljun.

Smanjiti brzninu miksera na najnižu i lagano sipati smjesu suhih sastojaka muteći dok se sve ne ujednači.

Istresite smjesu u kalup, poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.

Ispečeni biskvit odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Krema od sira:
Pomiješajte sir i šećeru prahu te miskajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte slatko vrhnje i mutite dok ne dobijete čvrstu kremu.

Kremu stavite na ohlađeni biskvit. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem 2 sata.

Mekana čokoladna glazura:
Nasjeckajte čokoladu i zagrijte vrhnje do vrenja. Potom čokoladu prelijte vrhnjem i lagano mješajte dok se sva ne rastopi.

Dodajte omekšali maslac i sve još jednom dobro promješajte. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Nakon što se ohladila krema na biskvitu, izvadite je iz frižidera. Skinite obruč kalupa i na biskvit izlijte čokoladnu glazuru. Zagladite čokoaldu nožem tako da ravnomjerno prekrije gornju površinu i stranice.

0 Komentara:

Komentiraj članak