TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM: Stotine sudjelovale, 10 policajaca ozlijeđeno

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM: Stotine sudjelovale, 10 policajaca ozlijeđeno

Noćas je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je ozlijeđeno.

 

Kako piše Index u 6:15 sati zatvorena je autocesta prema Splitu.

"Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko.

Kolnici su mjestimice mokri u Slavoniji. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", piše HAK.

 

Jučer je na Maksimiru odigrano posljednje kolo HNL-a. Dinamo je pobijedio Hajduk 3-1. Uoči derbija policija i redarska služba na ulazu na južnu tribinu Maksimira splitskoj Torcidi i gostujućim navijačima Hajduka nisu dopustili unos nikakvih transparenata. Na utakmicu je pristiglo nešto manje od dvije tisuće gostujućih navijača, koji su iz protesta odbili ući na stadion.

Nakon toga na odmorištu Desinec nastali su neredi, a Indexu su se javili svjedoci. 

"Živi kaos! Navijači Hajduka vozilima su zaustavili tri trake i počeli skakati van. Većina ih je bila splitskih registracija. Imali su pendreke, oklope, počeli su trčati prema benzinskoj... Rekao bih da ih je bilo više od 150. Nakon pet minuta stigli su interventna policija i specijalci, čule su se sirene, marice, hitna pomoć, strašno... Čekamo već dva sata i ne mičemo se", dodao je šokirani čitatelj Indexa.

"Dva sata čekamo kod odmorišta Desinec. Letjele su dimne bombe, naoružavali su se pred nama. Ovdje ima i male djece u vozilima", javio im je drugi čitatelj.

PRIOPĆENJE POLICIJE

Policija se oglasila o ogromnim neredima na autocesti. Policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni pucati. Iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

"Dana 21. svibnja oko 21:35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili", javila je policija u priopćenju.

Policija je pucala na navijače

Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

"Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti", stoji u priopćenju.

"Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku", zaključila je policija.

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM DD

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM DD

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM

TORCIDU U SUKUBU S POLICIJOM DD

0 Komentara:

Komentiraj članak