Tko ima bolji seksualni život - parovi ili samci?

Tko ima bolji seksualni život - parovi ili samci?

Single" ili seks u zajedničkoj postelji je dilema koja već nekoliko desetljeća uzdrmava znanstveni svijet. Ovim pitanjem bavi se i dr. Giuseppe Specano, kanadski psiholog čija su specijalnost veze i seks.
Brojna istraživanja ukazuju na to da se bračni parovi zapravo češće seksaju nego samci i to je donekle odgovor na ovo pitanje. Najogičniji zaključak je da ljudi koji češće imaju seks to čine zato što ga vole, neovisno od toga jesu li ili nisu u braku.

Dakle, vjerovanje da seksualni život umire sa brakom zapravo je mit.

JESU LI ISTRAŽIVANJA UVIJEK U PRAVU?

Iako nam istraživanja na ovu temu pružaju dobre smjernice, ona ne moraju davati i pravu sliku stanja, jer se, primjerice, promatra samo brak ili samo seks za jednu noć.

Međutim, dugotrajne veze su vrlo slične braku, a one se ne uzimaju u obzir prilikom istraživanja.
I među samcima postoje brojne kategorije - od onih koji ne žele neobavezni seks do onih koji gotovo redovito (ili isključivo) upražnjavaju veze za jednu noć.

REDOVITOST SEKSUALNIH ODNOSA NIJE UVIJEK ISTA

Primjerice, vrlo je uobičajeno da se na početku braka seksualni odnosi prakticiraju češće. Nakon što dođu djeca, broj seksualnih odnosa često se smanjuje. Slične razlike se mogu uočiti i kod samaca.
Ako se kod određene osobe dogodi razdoblje u kojem nije u mogućnosti odlaziti na različite događaje, manji je i broj seksualnih odnosa. Međutim, samci ponekad imaju tzv. prijatelje za seks pa im to omogućuje češće seksualne odnose.

U KOJOJ STE FAZI VEZE IMA PRESUDAN ZNAČAJ

Točan odgovor na pitanje je li češći seks kod samaca ili parova ovisi o mnogim čimbenicima. Primjerice, jesu li samci u bilo kakvoj vrsti veze duže od dvije godine ili koliko dugo su parovi u braku.
To su samo neka od brojnih pitanja čiji odgovori bi mogli dovesti do rješavanja vječne misterije o razlici u kvaliteti između samačkog i bračnog seksa.

KOJA FAZA VEZE JE KLJUČNA?

Očekivano, seks je uvijek intenzivniji na početku veze, a s godinama intenzitet pada. Međutim, oni koji su u braku imaju partnera, a samim tim i veću mogućnost za redovitim seksom. Samcima je seks najčešće kao na početku veze, ali nemaju stalno uz sebe partnera pa to umanjuje šanse za seks.

Dakle, ako bračni par doživljava seks kao važan element braka i voli seks, i njihovi seksualni odnosi će biti česti. Nesumnjivo, njihov seksualni život bit će bolji nego onaj koji imaju neki samci.

Isto tako, samci koji vole seks i upražnjavaju ga s različitim partnerima, imat će bolji seksualni život od, primjerice, bračnog para kom seks nije pretjerano važan pa ga samim time ni ne upražnjavaju često.

0 Komentara:

Komentiraj članak