Tinejdžeri će mrziti ovu aplikaciju. Evo i zašto! (VIDEO)

Tinejdžeri će mrziti ovu aplikaciju. Evo i zašto! (VIDEO)

Aplikacija "Ignore No More" (Nema više ignoriranja), dostupna za Androide, blokira telefon djeteta koji onda može pozvati samo brojeve sa liste po izboru roditelja

Amerikanka Sharon Standifird, kojoj je dozlogrdilo da je njena djeca stalno ignoriraju kada ih zove na mobilni telefon, lansirala je aplikaciju koja 'primora' nemarne tinejdžere da pozovu roditelje.

Aplikacija “Ignore No More” (Nema više ignoriranja), dostupna za Android, blokira telefon djeteta koji može pozvati samo brojeve sa liste po izboru roditelja.

- Bila nam je potrebna aplikacija koja blokira njihov telefon na način da ga ne mogu u potpunosti koristiti, izjavila je Sharon za televiziju CBS.

Printskrin: YouTube/ CBS New York
Printskrin: YouTube/

Jednom instalirana, aplikacija 'Ignore No More' blokira telefon kada dijete ne odgovari na poziv roditelja. Ono tada može pozvati samo brojeve sa liste koju su mu roditelji odabrali i hitnih službi, poput hitne pomoći, vatrogasaca...

- Čim pozove oca ili majku, telefon se odblokira, objasnila je domišljata mama.

Printskrin: YouTube/CBS New YorkPrintskrin: YouTube/CBS New York

- Ja imam šifru za otključavanje mobitela. S njom mogu sinu zabraniti da šalje SMS poruke, da igra igrice ili da pozove prijatelje. Ali će uvijek moći da pozove hitne brojeve, navela je ona. Pogledajte video.

0 Komentara:

Komentiraj članak