TEST Volkswagen Amarok 2.0 TDI 4Motion Highline

Kraj dominantnog i svrsishodnog izgleda, Amarok tek svojom vitalnom mehanikom u potpunosti dokazuje svoju namjenu i robusnost
Volkswagen je s Amarokom ušao u nepoznate vode, na teritorij potvrđenih “radnih konja” kao što su Toyota Hilux, Nissan Navara ili Mitsubishi L200, ponudivši tako globalnom tržištu prvi punopravni pick-up iz Europe. Segment pick-upova sa razlogom nije posebno popularan u Europi, ali u Sjevernoj i Južnoj Americi, i tržištima sa sličnim potrebama, čine gotovo okosnicu mobilnosti.

Nakon što je Amarok napravio odličan početak na tržištima Južne Amerike Volkswagen je odlučio povući hrabar potez, te uvesti ga na tržišta širom Europe, i to ne bilo kako, nego sa vrlo ozbiljnim ambicijama. Naravno, u Volkswagenu su svjesni kako ovakav automobil neće ni izbliza dosegnuti "tiraže" jednog Golfa, ali se te njihove ambicije sasvim opravdano odnose na udio u segmentu, kojim Amarok ima namjeru nadmašiti dugogodišnje lidere kao što su Hilux ili Navara.

Zanimljivo je kako je Amarok, iako je prije svega nastao u Južnoj Americi, u potpunom skladu sa trenutnom ponudom Volkswagenovih modela, pa se dizajnerski elementi poput svjetala i maske sa razlogom čine kao isti dijelovi Pola, koji su uvećani nekoliko puta.


0 Komentara:

Komentiraj članak