Talijani ukazali na naše susjede: 'Srpski virus ima mutaciju koju ne poznajemo i puno je zarazniji'

Talijani ukazali na naše susjede: 'Srpski virus ima mutaciju koju ne poznajemo i puno je zarazniji'

Guverner talijanske pokrajine Veneto Luca Zaia izjavio je da je virus izoliran kod četiri osobe koje su zaražene u Srbiji jači, odnosno zarazniji, od onog koji postoji kod lokalnog stanovništva, prenosi N1.

“U Venetu je situacija pod kontrolom, domaća žarišta ne zabrinjavaju jer je naš virus manje snage. Brinu nas slučajevi koji su stigli iz inozemstva”, rekao je Zaia, navodeći kao primjer Srbiju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Benin, Moldaviju i Kongo.

“Svjetska zdravstvena organizacija treba naznačiti koje zemlje imaju probleme, na to ukazujemo već neko vrijeme”, naveo je na konferenciji za novinare u sjedištu lokalne Civilne zaštite.

Talijanski su mediji prenijeli i ovu izjavu guvernera Veneta: “Kad su stigli prvi slučajevi iz Srbije, bez informiranja bilo koga, tražio sam sekvenciranje srpskog virusa. Srpski virus ima mutaciju koju ne poznajemo”, rekao je, dodavši da je taj soj virusa istovjetan kod sva četiri slučaja koja su u Veneto stigla iz Srbije i koji su imali veliku virusnu snagu.

U Venetu je nedavno ponovo izbilo zarište koronavirusa, a krivcem za nove slučajeve bio je proglašen menadžer jedne talijanske tvrtke koji se prije obolijevanja vratio s poslovnog puta iz Srbije, prenosi N1.

0 Komentara:

Komentiraj članak