Tajne  zdrave i lijepe kose nakon sunca

Tajne zdrave i lijepe kose nakon sunca

Kada je u pitanju zaštita od sunca, znamo da ne smijemo propustiti niti jedan dio tijela - ali vrlo često potpuno zaboravimo da ljetne (ne)prilike mogu unišititi i našu kosu.
A to je jedan od najvećih beauty grijeha koje možete učiniti. Iako je zamorno dodavanje još jednog koraka u rutinu, kosu bi ljeti morali obavezno zaštititi vlasi od sunca, ali i soli i klora kako ne bismo jesen dočekali sa suhom i krhkom kosom bez sjaja.

Iako uživamo u sunčanju, UV zrake oštećuju kosu, a šteta će biti još veća ako se nakon toga ubacimo u more ili bazen - zbog isušujućeg efekta klora i soli. Osim toga, sunce može utjecati i na boju kose, a osobito je treba zaštititi ako ste je nedavno podvrgnuli tretmanu izbjeljivanja.

Ipak, postoji nekoliko načina da vaša kosa ostane zdrava i blistava dok uživate u moru i suncu, piše gloria.hr.

Hidratizacija

Izlaganje suncu izvlači vlagu iz vlasi i ostavlja ih suhima i podložnijima lomljenju. Kako bi to izbjegli treba posegnuti za lijepim ljetnim šeširom širokog oboda kako zrake sunca ne bi padale po kosi. Time se smanjuje isušivanje kose, sačuvat će se njezina boja, ali i zaštititi tjeme - što je osobito važno kod onih jako svijetle puti. Dodatno je možete zaštititi proizvodom koji hidratizira kosu, a ujedno je i štiti od UV zraka.

Stvorite štit

Ljeto mnogo češće izlažemo kosu kemikalijama u bazenima i slanoj vodi zbog čega će naša kosa ostati bez svoje lijepe boje. Prije nego odlučite zaroniti, bilo u bazen ili more, namočite kosu i nanesite na nju regenerator (onaj koji se ne ispire) pa će kosa umjesto soli i klora upijati regenerator.

Ukrotite kosu

Svatko tko ima problema s neposlušnom kosom, osjetit će to još više tijekom ljetnih mjeseci kada će ona postati još više izvan kontrole zahvaljujući vlazi u zraku. Ukrotiti je možete s uljem, a najbolje je kombinacija različitih kao što je argan, kamelija i badem.

0 Komentara:

Komentiraj članak